fredag 24 november 2006

Silly Season 061124

Så här efter allsvenskans slut så börjar lagen se över trupperna. Som herr Norling beskrev det, se över huset och se om något ska repareras alt. byggas ut.

Ola Andersson och mannen med hatten har tillsammans bevisat att även värvningarna följer det Norling talar om när det kommer till de taktiska bitarna. Med andra ord att inte göra ”saker för sakers skull”, göra noga research, vara ödmjuk och realistiskt samt vara beredd och förutse eventuella förändringar. Ordet ”panikvärvning” har inte använts i sammanhang med AIK sen Nrdja-värvningen 2004. Inför 2005 så var det operation rensning och grundbyggande av en ny stomme som gällde, vilket senare spetsades till inför 2006. Dessa värvningar har i allmänhet visat sig slå ut väldigt väl men jag syftar i synnerhet på de värvningar som har skett under själva tävlingssäsongen. Tex hur man hanterade situationen med Boateng, hur man förstärkte anfallssidan när Nenad Lukics kontrakt inte förlängdes, talangfokuset, osv.

Till skillnad mot Bajen så har AIK inga spelare med utgående kontrakt, med undantag för den omtvistade Dulee Johnson där man har en 2-årsoption att ta ställning till. Jag hoppas innerligt att AIK bibehåller denna inslagna policy då 8 spelares kontrakt går ut efter nästa säsong. Kenny Pavey och Markus Jonsson har man förlängningsoptioner på men nyckelspelare som Nicklas Carlsson, Tjerna och Rubarth har inte det. Rubarths förlängning med endast ett år under den här säsongen oroar mej. Är Tjerna för gammal för att hålla sin position utan konkurrens eller är det därför Brwa Nouri och Åhman-Persson är tillbaka från utlåning. Eller är det kanske Dulee Johnson de ska ersätta/konkurrera med? AIK söker iaf efter en spelande vänsterfotad mittback och 1-2 mittfältare. Det senare beroende på statusen med nuvarande trupp och kommande års kontraktsförhandlingar. Jag hoppas för övrigt på Östers Zavadil som förstärkning.

KLARA IN/TILLBAKA: Patrik Karlsson (vb), Alexander Gerndt (anf), Per Karlsson (vb/mb), Robert Åhman-Persson (mf), Brwa Nouri (mf).
KANSKE IN: Per Verner Vågan Rönning (mb, provspel), Paval Zavadil (mf, förfrågning/tidigare intresse), Dusan Djuric (mf, förfrågning/tidigare bud?), Yildiz Oguzhan (mv, provspel), Freddy Borg (anf, förfrågning).
KLARA UT: Marcio Saravia, Markus Karlsson.
TROLIGTVIS UT: Dennis Östlundh, Admir Catovic.
KANSKE UT: Dulee Johnson, Mattias Moström, Jimmy Tamandi, Bernt Hulsker.

Potentiellt Scenario? AIK har aviserat vikten av att ha rätt karaktär, vilket inte bevisas av Johnsons utspel utanför planen --> Johnson går till Norge för högre lön, AIK kompenseras --> Sandberg tar klivet upp på mittfältet --> ny back behövs bredvid Carlsson som AIK för stunden söker...

Inga kommentarer: