onsdag 4 juli 2007

Allsvenskan: AIK vs Trelleborgs FF 2-0

Äntligen! Det är vad som genomsyrar denna matchrapport. Undertecknad har under en längre tid, eller iaf de senaste tre fajterna, gått och trott på att det ska släppa för de svartgula. Istället för 9 pinnar mot "topplag" som Örebro, Halmstad och GAIS så har det blivit tre kryss.

AIK har varit mest aktiva inför det öppnande transferfönstret. Hemvändaren Nils-Eric Johansson samt de argentinska anfallarna Obolo och Valdemarin värvades samtidigt som Sandberg såldes till Rumänien. Nicklas Carlsson har dessutom meddelats att han inte får fortsatt förtroende. I och med att AIK meddelar honom det redan nu, istället för i slutet av säsongen (se: Mattias Moström ifjol), tyder på att han lämnar ganska omgående. Att han heller inte fanns med i 17-mannatruppen mot TFF talade även det sitt tydliga språk. Jag har sen innan uttryckt att Carlssons spelartyp är något som behövs i alla lag. Att han haft en halvknackig start på säsongen är det ingen snack om. Men det gäller laget i allmänhet även. Dock har han ryckt upp sig och var bäst mot GAIS senast. Lägg till att han har varit ordinarie i stort sätt 2 år. Tackar Carlsson för hans tid i AIK som verkligen har uppskattats. Mitt tips är att han hamnar i BP.

Förväntningarna inför matchen var stora. På sätt och vis kändes det här som "sista chansen". Om man inte skulle vinna mot TFF, hemma på Råsunda, med högprofilsvärvningarna så... De senare, i kombination med det fina vädret, lockade närmare 17 000 till nationalarenan. Dagen till ära befann jag och vapendragen Tyson oss på den Östra övre läktaren, istället för standardenliga Norra nedre. Anledningen bakom denna uppgradering stavades att min morbror för dagen gjorde oss sällskap. När startelvan presenterades så kunde jag konstatera att det troligtvis var den vassaste startelvan vi har haft sen CL -99.

AIK tog kommandot direkt. Nästan omgående nickade Nisse rensande fram en boll som gjorde Valdemarin fri. Laget kontrollerade spelet de första 30min där Trelleborg endast ägnade sig åt att försvara. Trots sitt massiva bollinnehav så hade man oflyt och fick inte utdelning. Trelleborg flyttar sedan fram och får en vass chans som dock inte förvaltades. Dock kunde man fått straff då Nisse liggandes fick bollen på armen vid en rensning. Ofrivilligt dömde domaren. Samtliga spelare förutom ytterbackarna var bra i första halvlek. Markus Jonsson hade problem i uppspelsfasen och det var alldeles för mycket av den äldre Tamandi över Jimmy Tamandi, dvs. slarv. Stabile mittbackslåset 'Arne och Nisse' :-) gjorde att detta inte märktes av bakåt.

Andra halvlek började som den första slutade. Med andra ord att Trelleborg inte trycktes tillbaks tillräckligt. När tiden tickade på började undertecknad, likt stora delar av publiken, bli rädda för att det skulle sluta 0-0. Inte för att det var en sån match utan för att AIK:s säsong hittills har varit 'stolpe ut'. Med 20min så fixade argentinarna, som var bra matchen igenom, 1-0 som några minuter senare följdes upp av Paveys mål som var en retur på Wiltons avslut. Skönt att Pavey fick näta!

Nyförvärven var riktigt bra och Ivan Obolo var utan tvekan matchens lirare. Ständigt kämpandes och arbetande för laget. Valdemarin tog ständigt djupledslöpningar och förhoppningsvis kan man i uppspelsfasen utnyttja detta bättre framöver. Wilton var Wilton och Dulee hade en bra dag. Totalt 23 avslut vilket säger en del. Nisse och Arne var dessutom felfria bakåt tillsammans med Örlund även om TFF hemma inte är någon defensiv värdemätare av rang. Lite oroande att Örlund fortfarande tvekar att gå ut eller inte. Hursomhelst, det var en fantastisk dag och en oerhört skön vinst. Nu väntar dubbelmöte mot Ellos. Jag tror på 6p... :-)

Just det, såg en person i en Trelleborgsmatchtröja. Visste inte att Trelleborg tryckte upp och sålde matchtröjor nämligen... :-)

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: