onsdag 25 juli 2007

UEFA-Cupen: Glentoran FC vs AIK 0-5

AIK i helsvart ställ, med namn på ryggen, åkte till Nordirland och Belfast för att skaffa sig ett bra slagläge för att gå vidare till UEFA-cupen. Att underskatta ett nordirländskt lag kändes avlägset med tanke på utgången EM-kvalmatchen mellan Sverige och just Nordirland.

AIK ställde upp med bästa manskap mot förra årets ligatvåa FC Glentoran. Det ska noteras att försnacket i Belfast, bland hemmafans, handlade mycket om AIK:s mindre smickrande facit från serien i år. Dvs, en glans på pappret så skulle ett "bottenlag i Sverige" kunna slås, iaf hemma.

Istället så släpper det för AIK, äntligen! Målen bara rullar in. Matchens spelare Wilton gör de förlösande första två målen och efter det rullar det bara på. De tre senare målen gjordes av spelare som för första gången fick näta i den svartgula tröjan. Nämligen nyförvärvet Lucas Valdemarin, Khari Stephenson samt Dulee Johnson. Den senare som väntat ett bra tag på att få mäkta med ett mål. Daniel Örlund hade inte så mycket att göra. Dock bör det noteras att han räddade ett farligt skott samt tippade ett i ribban vid ställningen 1-0. En kvittering där och målkavalkaden kunde ha uteblivit, vem vet. Hursomhelst, AIK spelade ut Glentoran fullständigt efter 2-0 och det märktes hos hemmalaget att matchtempot fattades. För övrigt så visade Patrik Karlsson det han visade på försäsongen, som totalt har försvunnit i allsvenska spelet hittills, dvs. stabil bakåt och fina inlägg framåt. Verkligen kul att se.

AIK:s 5-0 vinst var den största förlusten som Glentoran åkt på hemma i Europasammanhang på 15 år. Det känns som returmötet på Råsunda kommer bli en match där AIK kan vila sina nyckelspelare och ge de yngre, som Pierre och Gerndt, speltid och det vore intressant att se Vågan Rönning och Haynes i aktion.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: