lördag 10 mars 2007

Försäsong: AIK vs Brommapojkarna 5-0

Som uppväxt i Bromma så kommer man följa BP under kommande säsong och "heja" på dom när de spelar mot övriga lag. Bara att de lyckats ta sig till allsvenskan när de genom åren, som Sverige största talangfabrik (vinner alltid Gothia Cup), blivit pumpade på spelare samt att ingen trott på dom är mäkta imponerande. Här stannar hyllingskören för faktum kvarstår att när stolta AIK står på andra planhalvan så finns det ingen tvekan om var hjärtat ligger någonstans.

BP hade innan dagens match bland annat spelat 0-0 mot DIF och utklassat Bajen med 5-1, där samtliga BP:s mål gjordes innan matchuret hade passerat 15min. Nu när de fick möta storebror AIK, inför 4200 åskådare, så kom verkligheten ifatt dom. 5-0 till AIK där samtliga mål kommer under den andra halvlekens första 18min. Om man tänker 'logiskt' så betyder det här alltså att AIK skulle vinna, baserat på BP:s tidigare facit, med samma siffror mot DIF och hela 10-1 mot Bajen... :-)

Så vad ska man säga om AIK idag. Maskinen trummar vidare helt enkelt. Återigen producerar laget mål framåt och samtliga anfallare, som har spelat under försäsongen, har nu gjort mål. Wilton, Mendes, Burgic, Gerndt och Hulsker. Idag så lades ytterliggare en växel i då AIK bytte in Rubarth och Pavey på kanterna. Örlund som var tillbaks i målet räddade en straff. Defensiven skötte sig men man får vänja sig vid att laget, med sitt offensiva spel när ytterbackarna sticker, kommer att släppa till 1-2 farliga chanser för motståndarna. BP utnyttjade inte dessa som tex. Gefle gjorde sist. Dock så hade nivån på misstag reducerats kraftigt från sist.

AIK - BP 5-0 (0-0)
54:e 1-0 Daniel Mendes på hörna
62:a 2-0 Khari Stephenson
66:e 3-0 Daniel Mendes (Wilton Figueriedo)
68:e 4-0 Mats Rubarth
72:e 5-0 Miran Burgic
Övrigt: Förre AIK-hjälten Thomas Lagerlöf spelade hela matchen för BP och förre AIK-spelaren Arash Talebinejad blev inbytt. BP:s Stefan Bergtoft, f.d. djurgårdare tillika ökänd glaslirare, fick som vanligt utgå efter skada. Det gör ont att möta Gnaget!

Notering 1: AIK åker nu på träningsläger i Portugal och har endast en träningsmatch, mot TBS Åbo, kvar hemma innan allsvenskan.
Notering 2: AIK har nu vunnit 4 av sina försäsongsmatcher, spelat 2 oavgjorda samt har en målskillnad på 18-5.
Notering 3: AIK har spelat alla sina matcher i 08-regionen mot på pappret sämre lag. Med andra ord så har laget infriat förväntningarna trots att försäsongens syfte är ett helt annat än resultaten i första hand.
Notering 4: Allsvenska premiären är mindre än 1 månad bort och AIK ser onekligen bra ut (även om försäsong just är försäsong). Ser inte direkt lika bra ut hos våra rivaler...

Andra bloggar om: , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Premiär avklarad även för mig nu, och jävlar vad det satte fart i en.

Underbart vårväder till att börja med + en riktigt bra match, även om det tog halva matchen för Gnaget att bli riktigt varma. Sen var det inte mycket som stoppade dom.

Gått i ett lyckorus sen matchen, och det resulterade i ett säsongkorts-inköp idag på eftermiddagen. Så under 2007 har jag nu matcherna betalda och klara + egen stol på östra! :)

Maverick sa...

Pash: Ja du valde onekligen en bra dag :-) Fint väder, publikrekord i försäsongssammanhang och 5 AIK-mål. Kan nog inte bli bättre.

Gratulerar till säsongskortet, nu e det bara att hoppas att årets säsong blir en dominanssäsong i svensk fotboll från AIK:s sida.

Anonym sa...

BTW: Det verkar vara du och jag som håller fanan högt i bloggvärlden:

http://bloggar.se/om/AIK

Anonym sa...

Pash: Jag har oxå tänkt på det. Försökte hitta några andra som skrev men det e bara du o jag verkar det som.

Anonym sa...

Och en fet guldstjärna till oss för det. :)

Iofs så skrivs det lite i bloggen "GNAGET & JAG" också, men där uppdateras tyvärr sällan.