tisdag 6 mars 2007

NU JÄVLAR...

...bildas av de gigantiska bokstäverna på Råsundas övre Norra läktare. På nedre delen av Norra står jag tillsammans med 8000 andra AIK:are och tar del i det tifo som syns samtidigt som fyrverkerierna avlöser varandra. Men det bilden inte på något sätt kan återskapa är det ljud som förekommer. En stor enad klack som överröstar lillebröderna som för dagen har tagit sig till den södra läktaren. Året är 2002 och det är derby.

Bild från AIK Tifo

Men ni kan lugna er, Airbob framförallt :-). Det här inlägget är inte till för att tracka ner på er i dif. Nej, utan ovan bild symboliserar vad en viss sportjournalist drömmer mardrömmar om just nu. Nämligen den kraft som på bilden står bakom 'NU JÄVLAR!'

AIK:s VD Charlie Granfelt påminde i veckan sportbladets "f.d. fotbollsproffs" Robert Laul om att ingen AIK:are har glömt hans löfte. Ett nonchalant löfte som gjorde gällande att om inte ett visst lag skulle vinna allsvenskan ifjol så skulle samme sportjournalist, till lika sillstrypare, infinna sig på AIK:s premiärmatch 2007. På Norra läktaren. Iförd en ifk:s matchtröja. Ett vad som inte visade sig gå hem, på långa vägar, för Laul. Ett kaxigt vad som han personligen valde att förmedla ut via media. Ett vad som har blivit ett löfte. Ett löfte som nu jagar honom.

Tidigare har jag skrivit om att Laul troligtvis kommer slingra sig ur alternativt passa på att "klara sitt löfte" genom att dyka upp någon av fjolårets avslutande 'Royal League'-matcher, längst uppe på Norra övre, med en blåvit krage under alla lager jackor. På hans blogg så tar han nu in förslag på hur han nu ska lyckas slingra sig ur... Återstår att se vad han kommer att göra.

Men den 9:e april i premiären mot kalmar så står 8042 AIK:are på den nedre sektionen av Norra och inväntar att en göterborgare från Aftonbladet iförd ifk:s matchtröja gör entré...

WELCOME LAUL!

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jävlar. Laul har nog aningen svårt att sova nu på nätterna. Hur fan ska han klara sig ur det här? :)

Anonym sa...

Inte bara det, han ska ta sig in oxå. Först stå i kö till Norra utanför, bara det. Har iofs svårt att se AIK:s säkerhetsansvariga tillåta ngn att gå runt i en rivallags matchtröja inne där, oavsett vem det e.

Anonym sa...

Det drogs en teori om att han skulle ha tröjan på sig men inte synlig. Att han bara sagt att han ska vara iförd den.

Men dom hånskratten kommer nog att följa honom resten av livet om han halar sig ur det här. :)

Anonym sa...

Tror inte att han kommer genomföra det som han fick det att låta från första början när han slängde ur sig det. Blir ngn sorts 'slingra-sig-ur-variant' så att han påstå att han gjorde det... Som sagt, ska bli intressant att se.