lördag 3 mars 2007

Försäsong: AIK vs Gefle IF 4-4

AIK är fortsatt obesegrade på försäsongen. Idag spelade laget oavgjort mot allsvenska konkurrenten Gefle som besökte Skytteholm. En match som tränare avskyr men som publiken gillar, dvs. effektiv offensiv men tveksam deffensiv. 8 mål som fördelades jämnt mellan lagen gjordes.

På förhand trodde jag på en tillknäppt match i form av mål. Detta då AIK innan matchen endast hade släppt in ett (!) mål på fyra matcher. Gefle behöver väl ingen närmare introduktion när det gäller att spela defensivt, vars taktik ledde till bästa allsvenska placeringen i klubbens historia ifjol. Dock så blev matchen riktigt svängig där Gefle ledde matchen tre gånger men AIK kvitterade alla gångerna för att sedan ta ledningen, som sumpades då en boll nickades in eget mål sista 10min. Man hoppades att sista gången det skulle ske var den ökända Helsingborgsmatchen förra året men det är bättre att det händer i en försäsongsmatch än när serien drar igång.

AIK kom till spel, likt tidigare matcher, utan sina suveräna kantspelare Rubarth, Pavey och Özkan. Lägg till att Markus Jonsson hade känningar och stod över. Herr Norling ställde upp med vad media har snackat om sen Khari värvades, dvs. spela sina tre spetscentralmittälftare samtidigt. Khari fick ta högerplatsen där han inte imponerade som Mendes har gjort tidigare som följaktligen byttes in i andra. Så baserat på vad vi hitills har sett så bör den senare ta hand om högerplatsen om Özkan/Pavey saknas. Pierre Bengtsson och Patrik Karlsson skötte vänsterkanten galant likt tidigare matcher, vilket kommer höjas ytterliggare när Rubarth är tillbaka. Anfallarna visar verkligen klass. Gerndt och Mendes har tidigare visat sina kvalitér. Även revanschsugna Hulsker i de senaste matcherna, inklusive idag, och det har rapporterats om hans höga nivå på träningarna dessutom. Idag smällde Wilton in tre baljor som gav svar på tal till den lilla "oron" som fanns. Vi väntar fortfarande på Burgic. Det som inte stämde idag, vilket har vart näst intill felfritt tidigare, var som sagt defensiven. Offensiva Tamandi och Khari på högerkanten hade svårt tillsammans. Dessutom gjorde landslagsbacken Sandberg en av hans sämre matcher i karriären. Mycket misstag mellan backlinje och Dulee på mittfältet i uppspelsfasen gav Rene Makondele gratis målchanser. Westberg i målet agerde tamt på två av målen men var bra överlag då han bland annat räddade två frilägen efter AIK-slarv. För övrigt fick Dennis Östlundh spela de sista 10min. Starkt att komma tillbaks efter sin skada och efter att ha blivit informerad om att klubben inte längre satsar på honom.

En styrka i övrigt var att AIK inte vek ner sig. Laget förde matchen och trots att man låg under fanns det inget som tydde på att AIK inte skulle reda ut det hela. Matchen kunde slutat som tidigare träningsmatcher men idag hade AIK en svag högerkant samt att man gjorde för många individuella misstag defensivt som Gefle effektivt tog hand om.

AIK - Gefle 4-4 (1-2)
8:e 0-1 Johan Oremo
37:e 1-1 Wilton Figueiredo
44:e 1-2 René Makondele
50:e 2-2 Bernt Hulsker
55:e 2-3 René Makondele
59:e 3-3 Wilton Figueiredo
70:e 4-3 Wilton Figueiredo
80:e 4-4 Självmål? Andreas Dahlén

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: