tisdag 20 februari 2007

Ett ord, tre bokstäver säger allt

Just nu förbereder sig de allsvenska kandidaterna inför den kommande säsongen. Alltifrån styrketräning, idioten, spelsystem, taktik, rehab, träningsmatcher i långkalsonger, utlandsläger och mycket mera står på deras respektive scheman. Man ser även över om eventuella förstärkningar behövs samt förhandlar med spelare vars kontrakt går ut. Med andra ord så har man fullt upp. Detta hindrar dock inte kvällstidningarna från, att som man årligen brukar göra, fråga de 14 tränarna om vilka de tror vinner säsongen 2007.

En del undviker att svara och påstår att de för dålig koll på övriga, vilket helt klart är legitimt. De flesta nämner ett par kandidater, oftast baserat på fjolårets tabell, istället för en enskild. Det finns dock tre tränare som svarar ett lag. En av dessa är tränare för ett lag som var i den nedre halvan förra året, den andra är tränare för en nykomling.

Den tredje heter Rikard Norling och säger inget mer på frågan, till skillnad mot övriga två, än.... AIK

Dvs, ingen annan tränare i de som tippas att bli topplag väljer (läs: vågar) sticka ut hakan och svara sitt eget lag. Kaxigt? Många sa det om samma svar Norling levererade förra året och vi vet hur det gick, föll först på målsnöret i sista omgången. Men Norling visste då som nu vad det handlar om att träna AIK och han vill dessutom instifta det i spelartruppen, vad det handlar om att spela i AIK. Att det ställs krav men att vända det som har varit en belastning tidigare år för spelare till fördelar. Att man kör över motståndare hemma på Råsunda med 20 000 i ryggen samtidigt som motståndarna från diverse tre- och fyrsiffriga orter slår felpass på felpass. Detta visade sig redan förra året då lillebror Hammarby var det enda lag som lyckades vinna på Råsunda.

För övrigt så tror våra rivaler i Djurgården och Göteborg samt fjolårets vinnare Elfsborg på oss. Läs hela tippningen här.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Bror L sa...

Även fast jag är norrlänning, och inte håller på något allsvenskt lag måste jag säga att det var snöpligt det som hände mot Helsingborg i slutet av förra säsongen. 92:a minuten. Hörna för HIF. Nick i eget mål. Jag var där. Den enda allsvenska match jag har sett. Tyst som på en begravning. Då kände jag med er.

Anonym sa...

Ointressant: Fruktansvärd upplevelse. Man gick från enorm glädje till tomhet, anti-klimax. Backen Arnefjord som nickade var sig inte lik efter den matchen, märktes att han tog åt sig.

Nej, för din del så finns det inte så många norrländska lag i högsta serien. Sundsvall var ju uppe förut o nu e det Gefle, men båda dessa e ju från de sydliga delarna av norrland.

Anonym sa...

Usch, hade nog förträngt hela händelsen. Satt på östra nedre och såg allt från bara några meters avstånd. Det blev knäpptyst och det kändes som om luften bara tog slut på Råsunda..

Gällande försäsong, så börjar det kännas oroväckande bra. En försäsong ska vara skakig och ojämn i mitt tycke. Nu går det FÖR bra.. :)

Anonym sa...

Pash: Ja det ser väldigt bra ut. Lägg till att knappt några "ordinarie" kantspelare, dvs Pavey/Özkan/Rubarth, har spelat. Många byten har gjorts dessutom. Trots det så radar AIK upp vinster, har inte släppt in ett mål i de officiella träningsmatcherna.

Dock finns det två faktorer som lugnar mej med tanke på alla bra resultat. Först att Norling tydligt har implementerat en spelidé som följs av alla. Spelar ingen roll vem som spelar nästan. Det andra är AIKs fysiska status som är överlägsen motståndarna.

Sen känns det ju givetvis bättre att inga "orosmoln" finns kring laget. Vänd blickarna till skansen o där e det nya tränarkår, nytt system, "vem ska spela var" samt en färsk 0-3 torsk mot Assyriska :-) Vänd blickarna söderut o du finner kontraktsbråk, oro i truppen, ny tränare och en 0-3 förlust mot Sundsvall som vi slog med samma siffror.

Nej, det blir AIKs o BPs år i Stockholm! :-)