lördag 10 februari 2007

Försäsong: AIK vs Sundsvall 3-0

AIK körde över GIF Sundsvall i årets första träningsmatch då matchen mot Syrianska var klassificerad som "träning med motstånd". Över 3500 personer hade sökt sig till Skytteholm för att se årets första träningsmatch och dessutom nyförvärven. En publiksiffra som vissa allsvenska kollegor skulle vara avundsjuka på den är högre än deras publiksnitt under säsongen.

På förhand hade det spekulerats om AIK skulle ställa upp med "bästa manskap". Det såg även ut så om ser till den startevla som började med undantag för Markus Jonsson och Kenny Pavey som saknades för skador samt Mats Rubarth för sjukdom. Övriga frånvaande var Kristian Haynes, Dennis Östlundh (fortfarande i truppen) och målvakten Niklas Westberg. Trots att AIK gjorde hela sju byten under matchen så skapade man chanser och siffrorna kunde blivit högre om man får lita på svenskafans. Enda orosmomentet var att Gabriel Özkan utgick till följd av skada, oklart status där. Med andra ord så är högermittfältsplatsen, som ansågs vara starkaste positionen under fjolåret, satt under frågetecken. Dock så testades Daniel Mendes ännu en gång på den plasten och gjorde även AIKs första mål.

1-0 Daniel Mendes
2-0 Nicklas Carlsson (Patrik Karlsson hörna som mot Syrianska)
3-0 Dulee Johnson
Alexander Gerndt och Bernt Hulsker hade båda träffar i virket.
Matchens lirare: Dulee Johnson enligt svenskafans.

För övrigt fick inte tidigare provspelande Tyler Rosenlund något kontraktserbjudande. Detta känns som helt rätt beslut i min mening . Detta för att det dels sänder rätt signaler till ungdomarna Bengtsson, Özkan, Nouri och Åhman-Persson som redan är i laget men även för att AIK ser ut att ha en stabil trupp, ytterliggare nyförvärv bör då vara toppspelare som tar en given plats i elvan. Däremot kändes det väldigt proffisionellt av AIK att testa honom vilket påvisar att någon sorts ignorans för marknaden inte är fallet.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra rapport där.

Har otur med träningsmatcherna hitills. Var i Åre i helgen och åker till Vaasa nästa helg.

Men sen så.. ölen! :)

Maverick sa...

Samma här, låg däckad med feber i helgen och nu e det tenta nästa vecka som gäller. Men efter det så ska det bli att kolla in ngn träningsmatch. Ja, det e fan dags att ta ölen :-)