måndag 19 februari 2007

Inför Barcelona-Liverpool

Champions League rullar igång igen med högintressanta åttondelsfinaler. Vad sägs om Roma-Lyon, Real Madrid-Bayern Munchen eller Inter-Valencia kanske. Den match som jag kommer hålla ögonen på är iaf den mellan fjolårets segrare Barcelona och 2005 års vinnare Liverpool (ni minns väl finalen mot Milan där de låg under med 1-3 i halvlek). Men hur har dessa två tidigare vinnare gått till väga för att förbereda sig?

Barcelona: Laget har interna stridigheter som grundar sig i presidentens dispyten med f.d. vice presidenten. De två tog tag över Barcelona för några år sedan och styrde upp laget till det världslag som har skådats senaste säsonger. Dessutom så finns stridigheter mellan spelare och tränare Frank Rijkard, som ryktas gå till Milan efter säsongen. Toppspelarna Eto och Ronaldinho verkar heller inte ha samma syn. Med andra ord verkar Barcelona i grunden ha liknande problem som svenska landslaget med undantaget att det finns 100 gånger fler kameror riktade på Barca.

Liverpool: Har inte chans på Premier League eller för den delen FA-Cupen och satsar nog fullt på Europa. Därför åkte man till Portugal på ett träningsläger. Häromdagen så gav tränare Benitez laget en frikväll efter hård träning. Spelarna tackade och infriade de stereotyper som florerar runt medelhavsorter just om engelsmän. Spelarna gick och festade hard core. Flera toppspelare nämns som Gerrard, Crouch och Carragher. Robbie Fowler kunde inte stå upp tillslut. På väg hem till hotellet så fick flera bilar falla offer för Merseyside Reds. Målvakten Jerzy Dudek greps bland annat av polisen. Anfallaren Craig Bellamy tog det hela till en ny nivå då när han anlände till hotellet slog in dörren till John Arne Riises rum, som tidigare under kvällen hade vägrat sjunga kareoke och nykter hade gått hem efter middagen. Bellamy tog en golfklubba och började slå på den sovandes Riise som hämnd. Orolig norsk media rapporterar dock om att Riise endast fick några blåmärken och mår bra. Klubben har utordnat diverse lönestraff och det ryktas om försäljningar, bla av Bellamy.

Liverpool-spelarna, med undantag för Riise, verkar ha haft kul tillsammans den där kvällen om man bortser från efterföljande konsekvenser. Det kallas engelsk Team-Building :-) Barcelona-spelarna däremot har istället inre stridigheter i sin grupp. Med andra ord så är det jag som tippar 3-0 till Liverpool i veckan där Bellamy gör två mål och inhopparen Fowler det tredje :-)

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: