onsdag 7 februari 2007

Försäsong: Syrianska vs AIK 1-2

Försäsongen smygbörjade under tisdagskvällen med en i förra veckan inplanerad träningsmatch mot Syrianska inför kommande träningsmatcher. AIK spelade med två olika uppsättningar på samtliga positioner i första och andra halvlek. Noterbart är att förutom skadade Pavey så var inte Sandberg, Markus Jonsson, Rubarth eller Wilton med.

27:e 1-0 Kutshi Kanga
45:e 1-1 Jimmy Tamandi
91:e 1-2 Kali Olanga

1000 åskådare i Södertälje fick se AIK går segrande ur matchen efter ett sent mål på övertid av för dagen inlånade Väsbyspelaren Kali Ongala som kompletterade rehabande Pavey på högermittfältet. Lite förvånande att man inte avände Robert Åhman-Persson eller Brwa Nouri som tillhör AIK. Ongala ska bara ses för det han var och ingen potentiell talang som det kan börja rycktas om. Han ska fylla 28 i år och hans målfarlighet i Väsby stannar vid 4 mål på 48 matcher. Vänsterbacken Daniel Johansson från Väsby lånades även han innan för dagen.

Det mest intressanta var hur AIKs nyförvärv skulle sköta sig. Av matchrapporterna som man har tagit del av så verkar Khari ha gjort starkast intryck. Patrik verkade kommunicera bra med övriga i backlinjen. Hans offensiva kvalitér blandades är han tog hand om fasta situationer så som hörnor. Det blandades och avs där men en av hörnorna gav mål. Gerndt användes intressant som vänstermittfältare tillen början innan han spelade anfallare i andra. Back-up till Rubarth? Per Verner verkade vara stabil där back utan att göra något större väsen av sig och Niklas Westberg höll nollan i andra. Kanadensiske collegespelaren med EU-pass, a.k.a Tyler Rosenlund verkadade vilja visa upp sig med flera avslut. Återstår att se hur herr Norling gör med Rosenlund.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hade tyvärr inte möjlighet att gå, men dina åsikter speglar dom som man läst på gnagarforum. Dessvärre missar jag lördagens match också, då jag är i Åre, men sen så..

Anonym sa...

Pash: Var inte heller på plats utan har hört från polare o precis som du läst runt lite för att skapa en uppfattning. Blev klart nu att Rosenlund inte får kontrakt vilket tyder på hur bra vår trupp e genom att laget inte fylls ut bara för sakens skull.