söndag 2 december 2007

AIK jagar "Vingel-Petter"?

"Silly season" rullar vidare och i veckan så skrev Sportbladet att AIK undersöker möjligheterna att knyta sig an den förre detta Hammarby-spelaren Petter Furuseth-Olsen, som numera huserar i danska Viborg.

AIK genom Herr Norling har nämnt tidigare att man tittar på alternativ att förstärka upp konkurrenssituationen på högerkanten nu när Jimmy Tamandi har lämnat samt att Gabriel Özkan tar steget in centralt på mittfältet. Med andra ord så tittar AIK sannolikt på högermittfältare som är snabba, passningsskickliga samt kan slå sin gubbe på kanten. Alla dessa är egenskaper som Furuseth-Olsen besitter som enligt Sportbladet även återfinns på AIK:s lista över potentiella nyförvärv.

Petter, som kallas "Vingel-Petter" då han sen 2003 har representerat hela fem (!) olika klubbar, ryktas komma att lämna det danska bottengänget Viborg. Viborg kändes som en nödlösning för att komma ifrån norska Stabaek i somras, där han bland annat bråkade med lagkamraten Daniel Nannskog vilket uppmärksamades.

Petter
slog igenom i Brann i början av 2000-talet där han etablerade sig som en farlig anfallare. Örebro SK blev ny klubbadress i en tid där de blev tvångsnedflyttade. Hammarby värvade Petter och Anders Linderoth skolade om anfallaren till högermittfältare. Under 2006 var han dominant på denna position i allsvenskan och förhoppningen med flytten tillbaks till Norge och Stabaek var att etablera sig landslaget på den positionen.

Många AIK-anhängare vill inte se Furuseth-Olsen i den svartgula tröjan, vilket givetvis är fallet bland Hammarby-fans också. Dock så tror jag att han skulle passa bra i AIK:s spelmodell och att han har representerat Hammarby tidigare känns inte så jätteallvarligt då han varken är en uttalad anhängare eller representerade klubben särskilt länge. Jag kan bara dra parareller till när Andreas Alm var hos oss. Dock så verkar hans "gräset är grönare på andra sidan"-mentalitet i form av alla klubbyten inte vara en direkt attraktiv egenskap.

Varken Petter Furuseth-Olsen, hans agent eller AIK vill kommentera ryktet. Återstår att se.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: