söndag 2 december 2007

Emil Berger in?

AIK:s talangscouting visar redan aktivitet på silly season marknaden. Örebros talang, tillika pojklandslagsspelare, Kevin Walker hämtades redan i slutet av den nyss avslutade säsongen och året innan så signades Pierre Bengtsson och Alexander Gerndt. Nu har Degerfors-talangen Emil Berger fått ett kontraktsförslag från AIK att ställning till.

16-årige Berger hoppade in i Degerfors superettanlag under året där hans far Henrik Berger redan är en given kugge i laget. Att AIK har tentakler ute med Degerfors, och därmed har bra koll på laget, känns inte så förvånande då man har förre AIK-hjälten Andreas Andersson som sportchef. Dessutom så har man redan i år haft transferaktivitet när vänsterbacken Markus Karlsson lämnade AIK för just Degerfors.

Tanken bakom en eventuell värvning av Berger är från AIK:s sida att han ska gå in i samarbetsklubben Väsby United, som med tiden ska vara AIK:s så kallade U21-lag/reservlag. Emil säger till lokala tidningar i Närke/Värmland att han fick ett positivt intryck när han träffade Micke Stahre nyligen.

Emil ska fundera över det förslag han har fått och ta hänsyn till de sociala aspekterna som han påvisar vara minst lika viktiga, speciellt i hans unga ålder. AIK har tagit sig an att ordna med skola och lägenhet om han väljer att flytta till Stockholm.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: