söndag 9 december 2007

Djurgården - lite senare, lite mindre

Arenafrågan är högsta prioritering för samtliga Stockholmsklubbar AIK, Djurgården och Hammarby.

AIK ser ut att flytta in på den nya nationalarena som ska byggas ute i Solna, ett stenkast från Råsunda fotbollsstadion. Även om ingenting är påskrivet så tyder mycket på att så kommer bli fallet, framförallt när man kommer bli största hyresgäst samt att arenabolaget som står bakom projektet är delägare i AIK. Detaljer återstår innan kontraktet skrivs under.

Hammarby fick platsen där den nya arenan har föreslagits att stå, i slakthusområdet vid Globen, godkänd av Stockholms stad för en tid sen. Nu bollar man sinsemellan om siffrorna som presenterats för själva arenakostnaden. Det är kostnaden för de lägenhetsbyggnader som ligger i anslutning och följaktligen måste utrymmas under byggandet som just nu är ett "issue". Hursomhelst så har Hammarby blivit lovade att det första spadtaget kommer att tas innan 2010.

Djurgården däremot fick avslag på den plats man hade föreslagit att sin nya arena skulle ligga på. Det grundade sig i att Kungen, den "påstådde Djurgårdaren", gav avslag då det rör sig om kungliga marker. Djurgården är därmed tillbaks på ruta ett och det ser mer och mer ut som att man tvingas söka sig utanför Stockholm stads gränser, framförallt när Stockholm Stadion saknar de krav som krävs av en elitarena framöver samt att den är K-märkt. Arenabolaget bakom den nya nationalarenan Swedbank Arena gav en förfrågan om att spela på arenan till Djurgården i början som då avfärdades. En fråga som nu har har kommit upp på nytt.

Detta skulle innebära att Djurgården för tredje (!) gången flyttar efter storebrorsan AIK. Först var det Stockholm stadion och sen Råsunda och nu eventuellt Swedbank Arena. Som sagt, Djurgården, lite senare och lite mindre... :-)

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Lasse sa...

Haha, bra skrivet ;D

OvansjO sa...

underbar blogg och underbara skrivningar :)

Anonym sa...

Lasse: Tackar, med stor sannolikhet kommer det fler inlägg i den här andan... :-)

Ovansjo: Tackar så mkt, alltid kul med beröm och jag ser att jag tillsamamns med Gambelputti (godisgris.se) har inspirirerat dej och din blogg. AIK-röster finns det aldrig för lite av.

Anonym sa...

Det sportsliga kommer väl ändå före det arena-mässiga?

Äckliga GNHIET!