söndag 2 december 2007

Martin Åslund vill till AIK

För en tid sedan skrev jag om inlägget "Gamla Gnagare återkommer?" som var baserat på ett par FanTV-intervjuer där excellente David Fjäll pratade med bland andra Olof Mellberg och Stefan Ishizaki. Nu har en annan AIK:are aviserat intresse om en comeback på Råsunda, som till skillnad mot Olof och Stefan kan bli aktuell inom en snar framtid. Det handlar om Martin Åslund.

För det första så bör det nämnas att det inte florerar några konkreta rykten eller för den delen så har ingenting "hörts" från AIK-håll. Däremot så spelar Martin i den turbulenta danska bottenklubben Viborg, som tidigare nämndes i ryktet med Petter Furuseth-Olsen. Viborg krigar för överlevnad och har precis bytt tränare dessutom. Martin kom till klubben 2005 efter en sejour i italienska Salernitana och har snart fyllt den danska skatteförmånliga kvoten av tre år, dvs. nästa säsong så höjs hans skattesats avsevärt. I en intervju så nämner Martin tankar om att återvända till Sverige och att AIK vore det attraktivaste alternativet, om det skulle finnas.

Martin har fått ett delvis befläckat rykte i AIK, mycket till följd av hetsjakten på hans far Sanny när denne var VD i klubben. Han spelade i AIK från 1999, då han kom från IFK Norrköping som den då dyraste värvningen inom Sverige, till 2004 då klubben åkte ur. Han hann med att göra 73 matcher, fyra mål och vinna Svenska Cupen en gång. Dessutom blev det under denna tid fyra landskamper där han nätade två gånger som anfallare. 0.5 mål per match är alltså hans landslagsfacit, bättre både än Allbäck, Henke och Zlatan... :-)

Vi får se om Martin återvänder till AIK nu när han planerar flytt tillbaks till Sverige och helst Stockholm.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: