söndag 9 december 2007

Mathias Kouo-Doumbe till AIK?

Bojan Djordjic har redan skrivit på för AIK. Nu kan hans bästa polare från Plymouth vara ett intressant namn för AIK.

Fotbollsmagasinet Offside åkte över till England och Plymouth för att göra ett längre repotage om den före detta supertalangen Bojan Djordjic, precis när han hade brutit med sin klubb Plymouth Argyle, som finns att läsa i det senaste numret. I slutet av repotaget så är Bojan ute och firar att han är fri, efter en längre tids konflikter med Plymouths tränare Ian Holloway, tillsammans med sin bästa kompis i klubben, fransmannen Mathias Doumbe. Bojan som är uttalad AIK:are talar varmt om klubben (obs! detta är innan han har skrivit på för AIK) och om Stockholm i allmänhet för sin vän, som likt Bojan oförklarligt hamnat i den s.k "frysboxen" trots att han varit en av lagets mest tongivande spelare. "Kanske kan jag komma och spela i Sverige?" säger Doumbe. Det är även under detta möte som Bojan säger till Offsides journalist Anders Bengtsson att AIK är en klubb som han verkligen kan tänka sig att spela i nu när han ska ta ett beslut om framtiden. Under firandet ute på krogen med Jack&Coke i glasen, f.ö. mycket bra dryckesval av Bojan, så höjer Mathias glaset och utbringar en skål för AIK som han nu hört så mycket om. Bojan skrattar och stämmer in i skålen, för AIK.

Så undrar ni som läser, varför blåser jag upp ett samtal mellan två vänner, i krogmiljö, till att AIK nu är intresserade av Mathias Kouo-Doumbe plötsligt? Det finns inget konkret att peka på, då varken han eller AIK har nämnts i samma sammanhang tidigare, och heller ingenting som säger att en transfer skulle vara på gång. Inte ens kvällstidningarna eller olika forum har ens nämnt Mathias Doumbe. Så varför tar jag upp, eller snarare "skapar", detta påstådda rykte? För en tid sen fick jag en kommentar om just detta från en läsare. Jag svarade då att jag inte tar ställning till hur troligt en eventuell transfer är eller inte utan väljer helt enkelt att rapportera om det och istället låta er läsare bedöma det eller inte. Dessutom har man varit med allt för länge för att våga "sortera" vad som egentligen är troligt eller inte. Att ryktena är blandade bekräftar väl även att vi just nu är inne i "silly season"-delen av året, där det ska spekuleras i och med att vi har världens längsta försäsong att lida igenom.

Det finns trots allt några saker som skulle kunna tala för en flytt för Doumbe till AIK. Först och främst att han inte är nöjd med sin egen situation. Dessutom så är han en spelande och offensiv back som dessutom är snabb. Något som stämmer in på vad Herr Norling skulle vilja ha mittlåset bredvid Nisse. Personligen så skulle jag vilja se ett stabilare alternativ i mittlåset bredvid Nisse än Arnefjord. Per Karlsson och Walid Atta är svåra att bedöma i nuläget. Samme Norling har i intervjuer talat om att det finns en del positioner som man ser över för att förstärka konkurrensen. Högerbacksplatsen, en position som Doumbe även kan spela på med sina kvalitéer likt Walid Atta, har nämnts då Jimmy Tamandi nyligen lämnade klubben för Norge.

Vem är då Mathias Kouo-Doumbe? Han är en 28-årig fransk back som ursprungligen började sin karriär i Paris Saint-Germain. 2001 gick han till skotska Hibernian där han stannade fyra år innan han värvades av hans nuvarande klubb Plymouth Argyle. Efter att ha varit given i startelvan vecka in och vecka ut så har den nye tränaren Ian Holloway konstigt nog petat honom, vilket även var fallet med Djordjic. En snabb blick på olika Plymouth forum så bekräftas funderingarna kring detta då Holloways laguttagningar ifrågasätts. Varken Djordjic eller Doumbe passar in i Plymouths nya spelstil, som är baserat på traditionellt brittiskt spel, dvs. centrala linjer med långbollar och grovarbetare snarare än individuellt skickliga.

En långsökt rykte som sagt men som kanske gör någon gnagares dag lite roligare. Det återstår att se om Mathias Kouo-Doumbe kommer till Sverige och polaren Bojan.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer: