söndag 2 december 2007

Rubarth förlänger

Efter en tids spekulationer om en förlängning så skrev Mats Rubarth i veckan på ett nytt 1-årskontrakt. Därmed så har AIK inte längre några spelare med utgående kontrakt vid årskiftet.

Undertecknad började redan spekulera om eventuella förlängningar av de spelare med utgående kontrakt i somras. Där skrev jag att AIK med stor sannolikhet har ett förberett kontrakt för Rubarth som bara ska signas. Lite av "same procedure as last year". Herr Norling har enda sedan han tog över tränarrollen berömt Rubarth för hans unika egenskaper, att slå sin gubbe på kanten, som få besitter i allsvenskan.

Mats har haft en tuff säsong där hans försäsong blev förstörd till följd av sjukdom. Väl tillbaks så gick han för fullt för snabbt och sjukdomen var tillbaks. Back to square one samtidigt som laget inte gick bra. Väl tillbaks, utan träning, förväntades det av oss fans, något naivt, att han skulle vara frälsaren i ett tungtkört lag. Några få bländande insatser blev det men utan att komma till 100%-ig rätt, då vi vet vad han kan uträtta i form. Sen kom nästa bakslag i form av skador.

Både AIK och Rubarth har sen en tid tillbaks bekräftat att man vill nå en förlängning. Dock så har utdragandet på tiden oroat om en förlängning skulle bli av. Att AIK nyligen signade vänsterbreddaren Bojan Djordjic spädde bara på dessa spekulationer.

Med Rubarths förlängning så ser vår vänstersida ut starkare än någonsin och påminner om den tuffa konkurrenssituation i Mats Rubarth och Sharbel Touma för ca. 5 år sen.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: