måndag 2 april 2007

Försäsong: AIK vs TBS Åbo 1-0

AIK vann sin sista försäsongsmatch mot det finska laget TBS Åbo. Med andra ord så har laget ej förlorat en enda match under hela försäsongen. Det har blivit 6 vinster, 2 oavgjorda samt en målskillnad på 22-5. Däremot så bör det nämnas att motståndet inte har varit av toppklass. Å andra sidan så har laget gjort det som förväntats när man ställs mot dessa sämre lag, dvs. vinna.

Mot TBS Åbo så mönstrade AIK ett lag som får anses vara en trolig startelva mot Kalmar i premiären. En stabil defensiv och ännu en inkasserad nolla för Örlund i målet (han måste börja bli van) känns skönt inför allsvenskan. Kenny 'Millwall' Pavey följde upp förra matchens målskytte med att stå för matchens enda mål i den andra halvleken.

Det tråkiga i matchen inträffade i mitten av första halvlekt när miljonförvärvet Khari Stephenson landade illa efter nickduell. Diagnos: Benbrott. Khari får troligtvis vila de första två månaderna. Sen innan står Haynes utanför pga skada, Markus Jonsson har hälseneproblem och Özkan är snart tillbaka.

Trolig startelva i premiären:
Wilton - Mendes
Rubarth - Tjerna (off) - Dulee (def) - Pavey
P.Karlsson - N.Carlsson - Sandberg - Tamandi
Örlund

Avslutningsvis så har kämpen Dennis Östlundh, som vann den interna skytteligan i Superettan, hittat en ny klubb. Sen tidigare har ledartrojkan i AIK deklarerat att Östlundh inte ingår i framtidsplanerna. Trots sin långtidsskada har Dennis kämpat sig tillbaka och slitet på träningarna. Han är en spelartyp som jag personligen kommer sakna, en pådrivare och vinnarskalle, som jag gärna hade sett vara kvar. Det är bara att gratulera Assyriska som blir hans nygamla klubbadress.

Idag är det exakt en vecka kvar till premiären. Supportrar, såväl kategori A och B som C, förbereder sig.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, vi spekulerade ju tidigare om att det nästan gick FÖR bra. Jävligt synd om Khari, men förhoppningsvis blir rekreationen snabbare än planerat.

Anonym sa...

Pash: Känns så typiskt att det just e sista träningsmatchen. Bara hoppas att det tar mindre än 2mån. Men på hans position har vi beprövade kort i form av Tjerna o Dulee så länge.