tisdag 26 juni 2007

Allsvenskan: GAIS vs AIK 1-1

AIK åkte ner till Sveriges baksida för att på förhand bryta sin negativa svit av matcher utan vinst. Det grönsvarta mackrillslaget vars förkortning nästan stavas 'gas' är ett lag som man ska slå med en B-betonad uppställning. Herr Norling hade inför matchen uttalat sig och sagt att detta var den första matchen i år som han och Nebbo kände att de kunde ta ut en startelva där spelare inte fattades till följd av avstängningar/skador. Inga överraskningar visade sig i startelvan.

Matchen som spelades på en Nya Ullevi, vars plan hade misshandlats av monster trucks och såg ut därefter, blev allt annat än den förväntade katalysator som man hoppades på. GAIS tog ledningen redan efter 7-8min på väldigt underlig situation där AIK-spelarna, främst målvakt Örlund, står passiva och en annan tror att det är avblåst. Nope, 1-0 till GAIS och nervositeten att torska mot GAIS och medvetenheten om att AIK generellt, i år, har svårt att göra mer än 1 mål kröp sig in. AIK replikerade dock omgående då Nicklas Carlsson nickade in kvitteringen på hörna. Roligt var att Tamandi såg ut att försöka "sno" målet genom överlyckliga målgester vid sidlinjen. Han hoppades kanske på sitt tredje allsvenska mål skulle bli registrerat där... :-)

Efter målet så går tempot ner i takt med att halvleksvilan kommer närmare. AIK lider hittills stort av att man sjunker för djupt med laget centralt. Dulee går ner och plockar boll långt ner och Özkan faller omedvetet med, likt Åhman-Persson har drabbats av i tidigare matcher, vilket gör att Wilton går ner för att hämta boll och lämnar Mendes som ensam anfallare. Den senare har fått mycket skit i år för att han är osynlig och faller enkelt. Han har dock ingen tacksam uppgift, att ensam stångas mot svenska fyrtorn till mittbackar. AIK:s yttermittfältare kommer inte lika offensivt med i spelet som ifjol. Det hela gör att ytterbackar och yttermittfältare "krockar" med varandra där växeldragningar istället ska ske. Så när man anfaller kan formationen se ut som en 2-7-1 uppställning snarare än det tänkta 2-4-4. Det problemet påvisas i andra halvlek där GAIS kliver högt i banan för att pressa AIK:arna som absolut måste spela sig ur alla situationer, trots att det är framför eget mål. Inget av lagen skapar några farliga chanser och matchen slutar 1-1. AIK:s inbytte Khari Stephenson gjorde återigen en bra insats vilket även den andre ex-GAIS:aren Wilton gjorde. Backlinjen kändes stabil vilket dock inte var fallet med Örlund. Han är just nu alldeles för ojämn och det börjar kännas som tiden med Daniel Andersson när hörnor nu slås mot oss. Kommunikationen finns inte där. Denna match påvisade detta då Nicklas Carlsson var bäste AIK:are och Arnefjord gjorde en felfri insats. Så var är konkurrenssituationen på målvaktssidan i AIK? Sen blev bristen på anfallare än mer påtaglig när Åhman-Persson hoppade in som anfallare. Han spelade vänsterback för inte så länge sedan (!). Avslutningsvis, domaren gav Wilton gult kort för att han visade tummen upp åt sina lagkamrater efter ett uppspel som dock blev offside. Sorgligt men sant och efter sådana incidenter vill man höra vad domaren tänkte.

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Dålig uppslutning från gnaget, varför åkte inte fler ner? Ganska lugnt annars dock vart kollegan mord hotad i gnaget klacken trågigt nog för han som hotade var att när han skulle gå på bussen hem sen vart han gripen för hot mot tjänsteman och fick spendera natten på polishuset istället. Nu när man verkligen sett gais klacken på nära håll kan man dra många likheter med bajen, fan hela skiten är en ända stor pundar varning! Rock on! / Kranen