tisdag 26 juni 2007

Nyförvärv från Argentina

Välkommen killar! Mannen till vänsters namn stavas Mauro Ivan Óbolo och han till höger heter Lucas Valdemarin. Både är argentinska anfallare i klubben Arsenal de Sarandí, som slutade 5:a under vårsäsongen (i Argentina kör man två säsonger per år), som AIK under kvällen presenterade som sina senaste nyförvärv.

Med andra ord så var Argentina-ryktet mer än ett rykte, vilket har märkts den senaste tiden då allt verkar ha pekat åt det hållet. Frågan var snarare hur många det skulle blir. I och med att övergångarna blev officiella offentligjordes även att AIK har rest åtskilliga gånger ner till Argentina för att etablera det nya samarbetet. Alltså, man kan andas ut något över att risken att man inte har sett spelarna och på så sätt värvar efter tidigare meriter och namn är mindre.

Dessutom är AIK smarta då båda anfallarna innehar EU-pass och på så sätt ej räknas in i kvoten icke-EU spelare (dags att ta lärdom Helsingborg? :-). Man kan alltså spela Wilton, Mendes och Khari samtidigt som de nya killarna. Den eventuella acklimatiseringsperioden till Sverige och Europa kan spekuleras i att vara kortare då de båda spelarna tidigare spelet i Europa (Óbolo i Serie A och Valdemarin i La Liga). Sen att de kommer från samma klubb, känner varandra på på och utanför planen känns som en rejäl bonus. Vidare så kan båda spelarna ses som färdigutvecklade, då de är 25 respektive 29 i ålder, med X antal säsonger kvar i karriärerna. Efter att ha granskat Argentinska källor så visar det sig att Óbolo ses som lagets fixstjärna och vann dessutom den interna skytteligan. Han ses som stark targetspelare, en spelartyp som endast Bernt Hulsker är i dagens lag. Valdemarin finns det inte lika mycket info om men om man utgår från att han hade nummer 9 på ryggen så bådar det gott.

De båda argentinarna anländer till Stockholm och AIK kommade dagar och ska vara med på sin första träning redan nu på torsdag. Dessutom så är de båda spelklara från 1 juli, dvs. de kan vara med mot Trelleborg på tisdag. Med de idag presenterade nyförvärven kan man stryka X antal forwardsnamn som cirkulerat den senaste månaden under silly season.

Aftonbladet gick under torsdagseftermiddagen ut med nyheten om AIK:s nyförvärv innan AIK själva gjorde det. Dagens Nyheter, Expressen, m.fl. följde efter. Dock så nämnde man Arsenal de Sarandís offensiva mittfältare Andrés San Martín som det andra namnet istället för Valdemarin. Detta har inte ändrats under kvällen eller natten och undeteckand kollade med Argentina där det inofficiellt heter att San Martín ska gå till AIK den 1:a juli. Återstår att se om det handlar om fel info har nått massmedia eller att AIK väntar med att presentera ytterligare ett namn. San Martín har likt de två andra EU-pass efter spel i spanska La Liga.

Det återstår att se om några försäljningar kommer att ske under sommaren där Dulees och Wiltons namn har florerarat mest. Hursomhelst verkar AIK med Ola i spetsen vara beredda! :-)

Edit: Media har nu ersatt San Martíns namn med Valdemarin.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: