söndag 3 juni 2007

Träningsmatch: Visby Gute vs AIK 0-8

Nu under landslagsuppehållet så åkte AIK ner till Gotland och spelade en träningmatch mot lokallaget Visby Gute, som huserar i division 1. Matchen var ett önskemål från Visby Gutes sida när man inför säsongen släppte sin talang Alexander Gerndt till AIK.

För AIK kom landslagsuppehållet lägligt då årets resultat inte har levt upp till de skyhöga förväntningarna som var på laget inför säsongen. Man bör dock ha i åtanke att laget fortfarande bara är två vinster efter toppen och man hittills haft ett tuft schema, sett till motståndarna. Lägg till de skador som man har drabbats av så känns uppehållet återigen lägligt.

Träningsmatcher brukar vara avslagna där man luftar lagen samt undviker hårda dueller som kan leda till onödiga skador. AIK rivstartade dock, kanske besvikelsen och frustrationen över förra veckans derby som kom ut, och gjorde mål genom Kristan Haynes redan efter 10min. Målen rullade på och AIK hade 4-0 i halvlek. Andra halvlek fortsatte i förstas tecken i att ytterligare 4 mål kom och man kunde gå segrande ur matchen med hela 8-0. AIK höll sig till 3 standardbyten men med kvarten kvar kunde assisterande tränaren Novakovic inte hålla sig längre utan bytte ut tremålsskytten Wilton så han själv kunde komma in och leka.

Även om träningsmatcher inte betyder något så känns det skönt att följande personer fick näta: Wilton 3, Haynes 2, Pavey 2 och Mendes 1. Dessutom så var Khari Stephenson tillbaks och spelade från start. Lägg till att Özkan och Hulsker går för fullt i vanlig träning, dvs. de är spelbara enligt AIK. Förutom långtidskadade Miran Burgic så är det Mats Rubarth som har problem och beräknas vara borta 3-4 veckor.

Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul Aik kan göra mål (Visby Gute!?). Knappt värt att notera.