torsdag 14 juni 2007

Fenomen hos Stockholmsklubbarna

Man kan efter ett tag börja tyda mönster i det som skrivs om de tre Stockholmsklubbarna (bortser från BP nu). Med det menar jag att det är ofta man upplever att liknande rubriker återkommer, att man får en deja vu känsla.

AIK
Rikard Norling var först, sen unge Alexander Gerndt som följdes upp av Wilton innan det var Örlunds tur igår. Alla har 4 har fått tillskott i sina familjer hittills, återstår att se hur många fertila AIK-fruar och flickvänner som ska föda innan säsongens slut... Med andra ord, det är kanske dags för AIK-spelarna att visa att de kans sparka boll också.

Djurgårdens IF
Idag hette det att man hade Islands hetaste talang Rúrik Gíslason på provspel. Innan har man haft Finlands hetaste talanger Tomi Saarelma och Marko Kolsi på provspel. Någon som fortfarande tror att nationalitet inte har något med saken att göra? Eller är det bara slump att merparten av de ungdomar som isländske Siggi Jonsson och finske Paul Lindholm låtit testspela kommer från de 'etablerade' fotbollsnationerna Island samt Finland?

Hammarby IF
Tränare Tony Gustavsson har fått kritik för att han inte har tillräckligt med erfarenhet för att träna på högsta nivån i Sverige. En tendens i hans uttalanden är att superlativ lätt används, vilket gör att han omedvetet understryker det att han just har fått kritik för. Efter dagens förlust i cupen mot Norrköping hette det: "Det mest osannolika jag varit med om". "Mest orättvisa" var det efter derbyförlusten mot AIK och ni som minns förssäsongsförlusten mot BP med 5-0 kommer säkerligen även ihåg uttalandet: "Det är det värsta jag varit med om". Verkar som Tony har haft ett helvete, om man ser till ovan uttalanden, hittills under sitt halvår i Bajen. Sen kan man ju bara spekulera i vad han kommer/kan säga efter nästa förlust, alternativen börjar ju ta slut liksom...

Andra bloggar om: , , , , ,

5 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Det är säkert en ren slump att chefen för Hearts of Midlothian, den lettiske "Vlad Mad" har värvat sju lettiska spelare...

Cliff Hanger sa...

...eller om det var Mad Vlad (läste om honom i Offside idag).

Anonym sa...

Cliff: E ju ganska vanligt det där, bara tänka på när Barcelona blev "holländskt" eller Arsenal "franskt". Men det blir mer komiskt när det gäller "fotbollsnationer" som du nämner, typ Lettland. Btw, vad tycker du om Tonys uttalanden i pressen? Dels det som nämns här men sen att han kom t presskonferensen med tårar i halsgropen senast, lite drama queen eller? :-)

Cliff Hanger sa...

Naj, jag har väl inte så mycket synpunkter på Tonys superlativ egentligen, även om det är en intressant iakttagelse du gjort. Jag har hellre en passionerad tränare än en torrboll. Och mellan superlativen, när han lugnat ner sig lite, har han ganska vettiga och sansade tankar. Men det viktigaste är förstås inte vad han säger till pressen, utan vad han åstadkommer i sin tränarroll (även om kommunikationen med pressen är en del av jobbet, men jag tror att du förstår vad jag menar).

Anonym sa...

Cliff: Han är skicklig verbalt Tony, kanske t.o.m den främsta i allsvenskan. Tycker dessutom att han analyserar ett flertal aspekter när han talar om en match efteråt, vilket inte är ett vanligt fenomen. Men som du säger, e ju vad som händer på planen som e intressant/räknas. Superlativen var bara en tendens som jag märkt av, återstår att se om den håller i sig.