måndag 4 juni 2007

Danmarks mest hatade Pølsekorv

Lite funderingar efter Danmark-Sverige.

Det har väl inte undgått någon vid det här laget att Danmarks mest hatade person är den lönnfete liraren, iförd replikatröja, som med svåra balansproblem beträdde planen och försökte knocka domaren. Media kallar honom "huligan" när han nu får ta del i krönikörers 'best of huliganism'-repotage. Dock kan jag inte låta bli att se kontrasten med denna nisse och de andra klippen/repotagen som innefattar Stockholmsderbyn, matcher i Sydamerika och Italien, England...you name it. Du ser en lönnfet pölsekorv i ena klippet för att sen se en maskerad organiserad liga i det andra...

Expressens Mats Olsson publicerade två krönikor dagen efter matchen. En om Danmark-Sverige för att sen fortsätta med hans favoritämne, "rasistattacken mot Dembo Touray", vilket jag skrev om här. Tydligen har fler än jag, surprise of the century, reagerat över Olssons tidigare krönika. AIK och Hammarby har bjudit in Olsson för samtal som denne dock har nekat till. Istället skriver han en "fortsättningskrönika" som dedikeras till att förlöjliga de som försöker påvisa honom om det verkliga fallet...

Vem blev egentligen förvånad över att den danske "huliganen" är bosatt i Göteborg?

Som alla säger, det hade varit skönare att vinna med 4-3 än det fabricerade 3-0. Jag stöder dock domarens beslut i och med att han faktiskt blev halvt träffad men även då fler danskar kunde beträda planen under 'time outen'. Dock undrar jag om liknande beslut verkligen hade tagits om låt oss säga Turkiet-Grekland hade spelat eller om någon av balkanländerna eller Colombia hade spelat. Knappast. Danmark-Sverige var den match man kunde statuera exempel i.

Johan Elmanders varning från matchen räknas enligt UEFA, vilket gör att han missar matchen mot Island. Då borde väl hans mål räknas in i statistiken också likt stackars Petter Hansson som fick göra sitt första landslagsmål, eller?

För övrigt så täppte säkerligen Hanssons 'once-in-a-lifetime'-frispark till käftarna på de danska spelare som innan match hade hånat honom i media.

Inväntar bara att Olssons hatjakt mot AIK fortsätter i att det i själva verket var AIK:s fans fel för det som inträffade på Parken.

Lars-Åke Lagrells personifierar dubbelmoralen själv. Först fördömer man derbyskandalerna 2004 respektive 2006 i Stockholm. Hårda straff vidtas gentemot klubbarna (även om detta är mer av ett samhällsproblem). Sen kommer Brasilien på besök, där Svenska fotbollsförbundet står som värd och arrangör, och person efter person beträder planen under spelets gång för att komma fram till Ronaldinho och Co. Inga kommentarer från Lagrell. Nu när en dansk idiot sabbar matchen i Danmark så är givetvis Lagrell en av de första att kommentera skandalen...

Glasliraren och tillika 'pretty boy' Fredrik Ljungbergs aktier ökade kraftigt efter Danmarksmatchen. Inte för att han var utmärkande spelmässigt på något sätt eller att hans kropp klarade 90min! Däremot att han som lagkapten påvisade, på sitt egna lilla psykande sätt, för Danmarks Christian Poulsen, som det senare slog slint för, att Sverige inte tolererar skit gillas skarpt av undertecknad. Sanna Krister Nordin vibbar!

Christian Poulsen
är expert på att irritera motståndare. Han har till och med fått helylleliraren Kaka', som alltid är positiv, att uttala sig kritiskt om honom. Bara det. Sanna Krister Nordin vibbar!

Lärare i skolan brukar påvisa att "det finns inga dumma frågor". Den svenska journalistkåren måste verkligen leva efter det mottot samtidigt som de troligtvis har kollegorna i England som förebilder när det gäller etik och moral. Se intervjuer med Zlatan. Skvallertidningen Se&Hör var även på plats (obs! ej skämt) på mediaträffen, vilket bara ökade kvalitén.

Den lönnfete dansken nekar till brott. Smart drag då det verkligen känns som det blir "ord mot ord" i det här fallet, i och med att inga kamerabilder verkar finnas...

Spaniens förbundskapten var förbannad. Han menade på att matchen skulle ha fortsatt där han samtidigt fick det hela att låta som att det är större chans att man bränner en straff än sätter den, dvs. matchen hade slutat 3-3. Dream on!

David Beckham
gjorde comeback i engelska landslaget och assisterade till Englands mål. Liksom bara för att vrida dit den mediala kniven ytterligare ett varv i Steve McClarens rygg.

Säga vad man vill om Tobias Linderoth. Han har en väldigt otacksam roll i svenska landslaget där han får agera sopgubbe från kant till kant. Vore intressant om han kunde involveras mer framåt likt hans roll i FC Köpenhamn.

Daniel Majstorovic
är bättre än Petter Hansson.

Sverige och Spanien går till EM. Blåbärsnationen Nordirland som har överraskat har bytt förbundskapten och Danmark kommer inte igen efter det här.

Skönaste kontrasten: Filippo Inzaghis sköt CL-titeln till Milan häromveckan i fotbollens absoluta finrum. Nu sköt han Italien till tre nya poäng på en bakgård 'in the middle of nowhere', dvs. på ett regningt Färörna... Kontrast är bara förnamnet.

Undrar vad det är som irriterar Olsson så förvånansvärt mycket, som "objektiv journalist", med AIK, förutom att han är skåning nu alltså.

Den lönnfete dansken säger att han hade druckit 15-20 öl innan incidenten. Med de mängderna hade han inte bara blivit nekad från att flyga eller för den delen beställa mer på en krog (som antas sköta sig) utan även varit i riskzonen att bli plockad av farbror blå för fylla. Däremot så var det inga problem tydligen att gå på fotboll. Med detta menar jag inte att bannlysa alkohol från fotboll men 15-20 öl...

Det blev ytterligare bekräftat att Lagerbäcks landslag är ett 'slutet landslag' när man spelade högermittfältaren Micke Nilsson på vänsterbacken. Vänsterfötterna Von Schlebrugge och Stenman fick inte ens närvara på bänken.

Wilhelmsson
kom ner på jorden i stjärnlaget Roma med Totti i spetsen. En vardag präglad av att inte vara den ulimata superstjärnan har nog satt sig medvetet som omedvetet, vilket visade sig i matchen mot Danmark där han verkligen spelade lagspelet fotboll.

Vem tar egentligen assisterande förbundskaptenen Roland Andersson på allvar?

Att Christian Poulsen nu har blivit polisanmäld, av en dansk student, är lika löjligt som när Färjestads Per Ledin blev det i SM-slutspelet häromåret eller när en jurist funderade att gå vidare med Henrik Larssons knytnävsslag mot Elfsborg förra året. De som anmäler har aldrig utövat idrotterna själva, punkt slut. Det är inte 'hallelulja-sparka-boll' men det som händer på plan stannar på plan. Om någon går utanför reglementen, som Poulsen eller Larsson, så ska idrottens egna disciplinära instanser utfärda straffen, inte civilrättsliga.

Ryan Giggs
gjorde sin sista landskamp med Wales. En vänsterytter av högsta klass som varit bäst på den positionen i Premier League under 10 års tid. Synd att han aldrig fick spela de stora matcherna i VM och EM.

De som säger att fängelse är rätt straff för dansken är lika mycket ute och cycklar som de som påstår att "han har lidit nog av detta". Straffet ska vara i proportion till brottet, dvs. böter. Sen kan det ju tillkomma stämningsansökningar på omfattande belopp från danska fotbollsförbundet. Om han är smart så säljer han sin "story" exclusive till någon nyhetskanal/tidning, skriver en bok och deltar i nästa års kändis Big Brother i Danmark för att klara av de eventuella skulderna.

Kranen messade när Sverige gjorde 3-0 "Förnedelsen är fullbordad! Ta Skåne å stick Danskjävlar!!! Ha ha ha". Jag kände deja vu känslor från när ett liknande mess trillade in från honom efter att Djurgården ledde med 3-0 i derbyt 2003. Den matchen slutade tillslut 3-3 efter Ayorindes övertidsmål. Den här gången så höll vi dock på samma (lands)lag så jag nämnde inte det för honom... :-)

Inte så förvånande att nedan klipp är ett av de hetaste på bloggsiten nyligen.se... :-)

"Tack ni svenska vakttorn. Med plutonium tvingar vi dansken på knä. Här...Danmark, utskitet av kalk och vatten. Och där....Sverige. Hugget i granit. Danskjävlar. Danskjävlar!"

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Den stackars korven kan nog behöva en liten advokat. Shit, undrar om han hajjar vad han ställt till med? Apropå upphämtningar minns jag med glädje Bajens kvittering till 2-2 mot Djurgården på Söderstadion 1997.

Anonym sa...

Ja, jävlar! Danskjävlar!

Anonym sa...

Hahaha, kan vara den roligaste summeringen av landskampen jag någonsin läst. Instämmer i en hel del. Tråkigt att vi inte fick vinna på ordinarie tid med straffen även om vår målskillnad nu blir väsentligt bättre.

Cliff Hanger sa...

Bra summering. Jag rekommenderar även detta inlägg som en del i det som du tar upp:
http://gurkbasurken.blogg.se/
1180872638_olika_straff_fr_samma.html

Anonym sa...

Jag messade vid 3-0 och matchen slutade ju 3-0 till Sverige så du kan ju inte dra upp dif-gnaget matchen! :-)

Anonym sa...

Kranen: Det avgörs först imorn vet du, vem vet kanske blir 3-3 :-)Även om det nog ska oerhört mkt till för det.