tisdag 1 januari 2008

Alexander Gerndt till Sirius på lån

AIK väljer att låna ut sin talangfulle anfallare Alexander Gerndt till Uppsalaklubben Sirius kommande säsong.

Gerndt
kom från Visby Gute till AIK inför 2007 och beskrevs som en supertalang. Andra allsvenska klubbar, inte minst rivalen Djurgården, hade ögonen på Gerndt som tillslut valde AIK. Under året så hade han svårt att ta en ordinarie tröja i truppen, vilket inte är så förvånande när AIK:s argentinare och brassar slogs om de platserna. Totalt blev det 5 matcher i Allsvenskan samt en i Svenska Cupen och en i UEFA Cupen.

Många minns nog Gerndts debut i AIK, vilket var mot Malmö FF på Malmö Stadion. En nervös yngling syntes och det sken igenom att han inte ännu var redo att spela på allsvensk nivå. Gerndts fina lovord samt stundtals bra insatser på försäsongen var som bortblåsta.

Undertecknad har tidigare här på bloggen uttryckt att Gerndt borde lånas ut till samarbetsklubben Väsby för att få mer speltid och utvecklas samt att Admir Catovic i Väsby skulle ta hans plats i AIK. Anledningen att det inte blir just Väsby nu är för det begränsade antalet spelare man får "skicka" fram och tillbaks mellan klubbarna. Istället blir det Sirius, som har en AIK-touch på sig sen innan med tränare Per Millqvist och spelarna Daniel Hoch, Andreas Eriksson, Pierre Gallo och Mani Tourang.

Gerndt
kommer att bo kvar i Stockholm och pendla till Uppsala. Förhoppningsvis så får han den speltid som han behöver även om det inte ska ses som självklart med tanke på att nämnda Hoch och Eriksson redan finns i laget. Hursomhelst så är det sannolikt att det blir fler än 5 seriematcher för Gerndt 2008.

AIK och Sirius passar även på att teckna ett officiellt samarbetsavtal och därmed har AIK nu två stycken "farmarlag".

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: