onsdag 9 januari 2008

Nyförvärv: Jorge Anchén

Innan AIK gick på julledighet så gjorde FanTV en intervju med Herr Norling. Jag börjar för övrigt märka att jag refererar till FanTV en hel del nu på sistone i diverse inlägg. Det påvisar den kvalité som finns hos David Fjäll och Kristoffer Kviborg som oftast står bakom micken när spelare och ledare i AIK intervjuas. De ställer de frågorna som vi som följer laget vill höra. Sen skadar det inte heller att det finns en sorts trygghet och närhet från AIK:s sida till dem i.o.m. att det är för klubbens bästa till skillnad mot exempelvis Expressen och Aftonbladet som vinklar till sig att fler lösnummer säljs. Hursomhelst, det var bara ett kort sidospår. Iaf, i intervjun kom frågan om potentiella nyförvärv upp och vilka positioner som behöver förstärkas. Vanligtvis så brukar Norling inte vilja prata om detta med respekt till spelartruppen. Denna gång så lyckades man lirka ur honom att ytterbackar, eftersom Tamandi valde att gå till FC Lyn, kan komma att behövas samt en högermittfältare för att stärka konkurrenssituationen med Kenny. Och så igår så visade det sig att det var en just en ny högermittfältare på Karlberg.

Den 27-årige spelaren heter Jorge Anchén och kommer från Uruguay. Han mäter 1.76m, väger 73kg och har gjort 10 A-landskamper. Senaste klubbadress är Bella Vista i Uruguay där han tillsammans med anfallaren Gabriel Alvez var de mest tongivande spelarna. I Uruguay spelade Anchén offensiv högerback men i AIK är det tänkt att han ska konkurrera på högermittfältsplatsen med Kenny Pavey då han besitter de rätta egenskaperna att kunna komma runt på kanterna och slå farliga inlägg. Att det finns sydamerikanska kollegor i form av Daniel Mendes, Ivan Óbolo samt Lucas Valdemarín på just anfallspositionerna att tillgå lär ha spelat in här. Dock så tror jag att AIK kan komma att använda honom på högerbacken om skador eller avstängningar hindrar Markus Jonsson från spel.

Det ska klargöras att Anchén inte är officiellt klar för AIK ännu. Man lärde sig ju hur "klar" en spelare är just när det gällde en viss Stefan Batan för två år sedan. Agenten Terje Liveröd klargör dock att AIK är överens med Bella Vista om en övergång samt att det personliga avtalet även det är på plats. Detta bekräftas mer eller mindre från AIK genom Ola Andersson som säger att signaturen kommer hamna på kontraktet denna vecka. Provspel rör det sig inte om då Norling redan har sett Anchén vid ett flertal tillfällen i Sydamerika. Transfersumman till Bella Vista har inte nämnts men i media heter det att den är låg.

I och med värvningen så har AIK två starka kanter på mittfältet. Mats Rubarth och Bojan Djordjic i konkurrenssituation på vänsterkanten och Jorge Anchén tillsammans med Kenny Pavey på högern. Dessutom så indikerar detta att Gabriel Özkan tar steget in centralt och konkurerar med Khari Stephenson om den offensiva centrala rollen med Daniel Tjernström och Dulee Johnson gör upp om den defensiva rollen.

Avslutningsvis, undrar om Jorge Anchén (JA) kommer att komma överens med Nils-Eric Johansson (NEJ)…

Edit: Senare under veckan blev kontraktet mellan AIK och Jorge Anchén påskrivet. Kontraktet löper över de kommande tre åren.

Andra bloggar om:
, , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu