måndag 21 januari 2008

Inget Birmingham för Mr. Johnson

Dokusåpan "Dulee" ser ut att fortsätta även 2008. I säsongens sista avsnitt så bjöds tittarna på en verklig cliff hanger. AIK tillät liberianen, tillika såpans huvudperson, att provspela med Premier League klubben Birmingham under en vecka.

Väl tillbaka i Sverige och Stockholm så var det en lugn och fokuserad Dulee som på helt korrekt vis talade om att "man får se vad som händer, just nu är det bara AIK som gäller". Dock kunde han inte hålla tillbaks sina förhoppningar när texten "DJ loves Birmingham" publicerades på hans hemsida. Dock så slutade den eventuella transfern just där. AIK och Birmingham kunde inte komma överens och därmed så får vi AIK-fans följa såpan "Dulee" åtminstone sex månader till.

Skämt och sido. Det känns bara som att Mr. Johnsons och utländskt klubbintresse är något som har pågått i snart två år nu. Lägg till hans svarta kvällstidningarsrubriker och vi har en dokusåpa. Att det inte blev något mellan AIK och Birmingham var bra av två anledningar. Dels sportsligt då vi får behålla en av allsvenskans bästa centrala mittfältare i åtminstone ett halvår. Sen var det bra att AIK inte valde att svälja det bud som gavs och på så sätt visade att man inte accepterar vad som helst. Påtryckningarna medialt men framförallt från fansen, efter försäljningen av Wilton ifjol, lär säkerligen ha spelat in, medvetet som omedvetet, hos Ola och Charlie.

Birmingham var imponerade av vad de såg och vill som sagt knyta till sig liberianen. Dock så var de inte villiga att gå över GBP 1 miljon, vilket med det försvagade pundet motsvarar ca. SEK 13 miljoner. När AIK sa tvärnej så föreslogs ett lån istället. AIK svarade nej även här, vilket Birminghams tränare Alex McLeish förstod.

AIK agerar helt korrekt. Birmingham har inte en ansträngd ekonomi och kunde, om man ville, enkelt höja sitt bud. I veckan såldes James McFadden till Everton för GBP 5 miljoner samt David Murphy till Hibs för GBP 1.5 miljon. Lägg till de närmare GBP 10 miljoner som man sålde spelare för under hösten och man har en rejäl kassa att värva spelare, vilket man har tillkännagivet är syftet framöver om man ska kunna klättra i tabellen.

Dulees agent Olivier Cabrera påpekar att det inte inkommit några förfrågningar från tyska Bundesliga-klubbar. Hamburger SV har ju nämnts tidigare.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: