måndag 7 januari 2008

Försäsongsschemat spikat

Johan Mjällby är högst i en nickduell under försäsongen 2006

AIK:s försäsongschema har varit spikat sen ett par veckor tillbaka. Här nedan presenteras de nio matcher som har schemalagts. AIK säljer försäsongskort för endast 200 SEK på aik.se som ger inträde till just nu sju av de nio matcherna.

01: Valsta Syrianska – AIK, Södertälje, 6:e Februari.
02: AIK – IFK Mariehamn (FIN), Skytteholm, 9:e Februari.
03: AIK – Vasalunds IF, Skytteholm, 13:e Februari.
04: AIK – IF Brommapojkarna, Skytteholm, 16:e Februari.
05: AIK – IK Sirius, Skytteholm, 20:e Februari.
06: AIK – Ljungskile SK, Skytteholm, 23:e Februari.
07: AIK – Enköpings SK, Skytteholm, 27:e Februari.
08: AIK – GIF Sundsvall, Skytteholm, 1:a Mars.
09: Halmstad BK – AIK, Halmstad, 9:e Mars.

AIK deklarerade att årets motståndare skulle vara bättre än de man mötte under fjolårets åtta försäsongsmatcher. Personligen ser jag ingen större skillnad med tanke på att fyra av de nuvarande matcherna är mot samma motstånd som då. Syrianska, Sirius, Brommapojkarna och Sundsvall nämligen. Istället för TBS Åbo så möter vi i år ett annat finskt motstånd i åländska IFK Mariehamn. Istället för Gefle så möter vi nu Halmstad. Enköping mötte vi under försäsongen 2006. Så egentligen är det bara allsvenska nykomlingen Ljungskile som sticker ut. Sticker ut och sticker ut, förra året så spelade AIK mot portugisiska tredjedivisionslaget Louletano och frågan är om de inte är snäppet vassare…

Men jag har inget emot motståndet. Det var bara ett lustigt uttalande från AIK:s sida som kunde få en att förvänta sig motståndare som Bröndby, Vålrengen, etc. snarare än försäsongsrepriser i form av Sirius och Brommapojkarna.

Det som är intressant är att se hur matcherna har schemalagts. Man kan se en tydlig linje i att man börjar mot lättare motstånd för att sen successivt växla upp till Superettan-motstånd och för att sedan avsluta med matcher mot allsvenska lag i tre av de fyra avslutande matcherna. Detta har inte varit lika tydligt under Herr Norlings tre tidigare försäsonger som nu. I de avslutande matcherna kommer vi ser hur alla bitar faller på plats (förhoppningsvis) och med stor sannolikhet vår startelva som kommer springa in på Råsunda i den allsvenska debuten mot Kalmar FF den 2:a april.

Andra bloggar om:
, ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var det inte Ålänningarna som sparkade sönder Khari på försäsongen förra året.. känns olycksbådande att möta dom igen isåfall.

Anonym sa...

Pash: Stämmer bra, det var mer rugby- och hockeytakter i den matchen... Med andra ord hoppas jag att vår alldeles egna "they called me Mr. Glas" aka Gabbe står över den matchen... :-)