onsdag 9 januari 2008

Dulee på besök hos Birmingham City

AIK:s balansspelare Dulee Johnson har varit ryktenas man en längre tid nu. Därför är det inte så förvånande att AIK meddelar att man tillåter Dulee att åka över till England och Premier League-klubben Birmingham som visat intresse för honom. I engelsk media heter det att liberianen är över på provspel medan Ola Andersson säger att det är för att genomgå tester samt bekanta sig med klubben. Med andra ord att processen är längre fram.

Som sagt, Dulee har varit ryktenas man en längre tid nu. Under säsongen så var en rad tyska Bundesliga-klubbar över och såg honom i aktion på Råsunda. Hamburger SV verkade ett tag vara nära och kvällstidningarna fick det att låta att affären var såväl som klar. Inget hände istället och vi fick behålla Dulee säsongen ut. Efter det har det varit ren spekulation till höger och vänster om han kommer att stanna till 2008 års allsvenska eller inte. Det blir inte bättre att han i media vinklas åt ett håll, som att han är "besviken på AIK och vill lämna Sverige", för att sedan tillrättavisa sig via oberoende mediakanaler som FanTV. Lägg till hans "jordnära" hemsida som grädde på moset och det är ingen överraskning att det har varit svårt att veta vad han vill samt planerar.

Det bör noteras att Dulee ej är klar och i.o.m. att han är afrikan så måste han beviljas arbetstillstånd i Storbritannien. Detta är något som är enklare sagt än gjort. Personligen så är jag skeptisk om han uppfyller de förhållandevis tuffa reglementen. Hursomhelst, AIK ser positivt på Dulees besök i en klubb som spelar i en av världens bästa ligor. Ola Andersson förklarar att man antingen får ett kapitaltillskott om en transfer blir av eller en väldigt bra spelare tillbaks om den ej blir av. Det som talar för en övergång under detta transferfönster är det faktum att Birmingham har officiellt påvisat att man kommer värva en rad spelare till följd av den senaste tidens resultat. Den enda transfersumman som på något sätt har ryktats är strax över 1 miljon GBP, vilket motsvarar cirka 15 miljoner SEK, vilket jag hoppas verkligen inte stämmer.

Fortsättning följer...

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: