måndag 21 januari 2008

Intresse för Arne

Vi AIK-fans, tillika övriga fotbollfans för sina respektive lag, är ganska vana vid det här laget att det "rycks" i våra stjärnspelare då det ekonomiska glappet mellan allsvenskan och övriga ligor ute i Europa är stort.

Det kom inte som en chock att Wilton stack. Det kom inte heller som en chock att Dulee var över på provspel i Birmingham. Det skulle heller inte förvåna oss om Galatasaray köper Nisse eller om någon av våra argentinska anfallare försvinner i sommar.

Därför kom det som lite av chock att mittbacken Daniel Arnefjords dök i transferspekulationer. Det bör tilläggas att det var förstadivisionslag i Schweiz respektive Turkiet som ska vara intresserade och inte norska samt danska klubbar.
Arnefjord har inte varit given i AIK:s centrallinje som Nils-Eric Johansson eller Niklas Sandberg. Han har varit i en konkurrenssituation och "tävlat" om den andra mittbacksplatsen. Främst med Nicklas Carlsson, som de flesta supportrar har föredragit.

I år kommer han vara i en direkt konkurrenssituation med unga Walid Atta som kommit från Väsby. Detta om inget annat sker på transfermarknaden framöver.

Så, det är ganska förvånande att en klubb i Schweiz och en annan i Turkiet har fått upp ögonen för en snart 29-årig mittback i allsvenskan som inte varit given i startelvan med undantag för höstavslutningen 2007. Totalt så har han spelat 32 allsvenska matcher.

Enligt Arne själv, vars kontrakt går ut efter säsongen, så är utländska bud av intresse men inte något som han inte kommer fokusera på förän en konkret förfrågan kommer. Fokus är AIK som han räknar med att spela för under 2008.

För att avsluta, kan det vara "svenskklubbarna" FC Zurich (SCH) samt Galatasaray (TUR) som är klubbarna i fråga?

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: