tisdag 8 maj 2007

Analys á la Fotbollskanalen

Såg att Fotbollskanalen på TV4 hade frågat samtliga allsvenska huvudtränare om vad de tyckte om allsvenskan i år jämfört med förra året. Alternativen var a) bättre, b) lika, och c) sämre. 4 tränare tyckte den var bättre och övriga 10 svarade att den var lika med fjolåret.

Då kommer vi till det intressanta, analysen av detta. För det första så kan det väl tyckas lite tidigt, bara fem spelade omgångar, att tycka till om serien redan nu. Detta hindrade dock inte TV4. Deras slutanalys var att serien är i år är bättre än ifjol, dvs. det räckte med de 4 rösterna.

Om man granskar det hela då. Hur många nya allsvenska tränare har tillkommit? Örebros, BP:s och Trelleborgs tränare lär väl ha svarat att serien är bättre, ingen vågad gissning direkt. Lägg till Bajen eller DIF som båda har nya tränare för i år så har man fyllt den positiva svarskvoten. Om man ser till det motsatta, att ingen svarade att den är sämre, så kanske det kan förklaras i att marginalen mellan "botten" och "toppen" i tabellen knappt existerar i dagsläget. Dvs, ingen upplever ett helvete just nu. Vad har man då kvar....jo just det....lika bra som ifjol, vilket på förhand borde ha setts som standardsvaret då serien är, som sagt, ung...

Bara ett spontant reaktionsinlägg på hur trött man blir som tittare när får höra dessa överdrivna analyser som får betecknas: 'att göra en höna ut av en fjäder'.

Inga kommentarer: