torsdag 24 maj 2007

Pro Evolution Soccer

Är varken en data- eller TV-spelsfantast. Visst så var det häftigt på den gamla goda tiden med Nintendo 4-bitarskonsol. Nostalgi över Duck Hunt med pistolkontrollen som man då använde... :-) Men jag har aldrig varit som "Counter Strike-online-24h-dygnet-runt-alla-dagar-i-veckan-nissarna" om man ska använda ett stereotypiskt exempel. Jag har ingen spelkonsol hemma och på datorn så finns ett gammalt Managerspel i fotboll förutom Windows standardspel Ms Röj, Hjärter, etc. Men nuförtiden så sträcker sig solospelandet till att traditionsenligt köra en omgång av Sega Rally i anslutning till biobesök. Ta en vild gissning över vilka tre bokstäver som printas in på highscoren... :-)

Dock så finns det en enorm förtjustning för sportspel, framförallt hockey och fotboll, där spelen blir 100 gånger roligare när man spelar flera. Föggeln har en Playstationkonsol med fotbollsspelet Pro Evolution Soccer. Spelet är livsfarligt! Vi blir som 10 bast när vi sitter där. Studier, jobb, förhållanden, polare, etc. är jobbiga externa faktorer när man är inne i det. Just let us be... :-) Under året har det blivit en hel del drabbningar mellan våra egnagjorda lag, då allsvenskan inte finns representerad i spelet, Råtorps IK (Föggelns lokallag i Karlstad) och svartgula Allmänna Idrottsklubben som jag styr. På traditionsenligt skolrastsmanér så har vi fyllt våra trupper med att välja varannan spelare. Hursomhelst, anledningen att jag skriver detta är att snart återvänder jag till den Kungliga Hufvudstaden och våra drabbningar kommer då avta. It's the end of an era! Undertecknads svartgula lag leder statistiken med 43 vinster mot Föggelns blåvita lags 21. För er som är fotbollsintresserade så återfinns våra startelvor och uppställningar nedan, tråkiga lag minst sagt... :-)

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Föggeln sa...

Jag har väntat på ett inlägg om våra spelkvällar under snart ett års tid :) Kombinationen: öl, snus och PES till kl 3 på natten är oslagbar. Men så småningom lär man ju hamna i 08-land och då får det väl bli TV-spel istället för afterwork?

Maverick sa...

Föggeln: Ja, den kombinationen har inte vart helt fel. Får se om kamperna då fortsätter i El Stocolmo... :-)