torsdag 3 maj 2007

FANTV

Tänkte passa på att rekommendera fantastiska FanTV som ligger under Svenskafans.com och som även kan fås in via parabol. Som namnet avslöjar så är det fans som driver "kanalen" där före detta såväl som aktiva spelare och tränare gästar. Johan Mjällby, Bo Petersson och Ingvar "Putte" Carlsson är exempel på återkommande panelmedlemmar. Journalister och TV-profiler brukar även gästa. SVT:s fotbollsexpert Sladjan började sina bana just på FanTV och det känns som det bara är en tidsfråga innan någon större TV-kanal knyter till sig en av FanTV:s nuvarande profiler David Fjäll. En annan tidigare FanTV-profil, Johan Wibäck, återfinns idag i AIK:s sportråd.

Programet Matchpuls avverkar varje vecka den spelade allsvenska omgången. Under hockeysäsongen så är det den senaste elitserieomgången. Dessutom finns programen 08-fotboll, som fokuserar på Stockholmslagen, och Syd-Sydväst, som fokuserar på Skånelagen och Göteborg. Om man vill följa de större ligorna samt Champions League så finns Euro Talk. Nu senast har man börjat ta fram specifika program för de allsvenska storlagen.

Det som är skönt med FanTV är till skillnad mot andra fotbollsmagasin, tex. TV4 eller SVT, är att man dels längre tid (3x18min per program) men även att inga reklamavbrott existerar. Men det som höjer kvalitén på programen är just att panelmedlemmarna talar mer fritt och inte behöver bli pepprade med frågor av en programledare där korta och koncisa svar snabbt ska ges. Jag har tuneat in på FanTV ända sedan jag kom hem förra året. Kort och gott är det riktigt bra!

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: