fredag 18 maj 2007

Vem är Storebror i Stockholmsfotbollen?

Egentligen är detta inlägg totalt onödigt då alla vet vilket fotbollslag som är 'Storebror' i Stockholmsfamiljen. Vilket lag föddes först? Precis, AIK. Det äldsta syskonet i "familjen".

Men däremot så finns det folk (läs: gårdare) som nu på senare år försökt instifta att något sorts "regimskifte" har skett sedan de gick om i antal tagna SM-guld. Givetvis, Djurgården har under 2000-talet skördat framgångar och perioden är den bästa i klubbens historia. Men att göra gällande att de nu är Storebror, på en kort tidsperiod, blir helt fel. För mindre än 10 år sen lekte de jojo-klubb i seriesystemen, vilket pågick under en längre tid än deras nuvarande framgångsera. Men så klart, de flesta började hålla på Djurgården just efter -99. Det hela blev iaf jobbigare nu när Gnaget gick och blev 2:a förra året. Kortsiktighetsaspekten funkade inte att använda längre (om den någonsin har gjort det, var Bajen Storebror efter deras guld enligt gårdarna?).

Hursomhelst, nedan (klicka för större bild) finner ni en sammanställning av lite allt möjligt mellan de tre Stockholmslagen. Som ni ser så speglar bokstavsordning klubbarna kommer i även syskonordningen. Storebror AIK!

Notera att tecknet (-) under Europaspel visar att ingen exakt uppgift förekommer men att inga noterbara framgångar är fallet. Samtlig info är från respektive klubbar och Svenska Fotbollsförbundet.

Andra bloggar om: , , ,

16 kommentarer:

Anonym sa...

Skit på dig för fan!!! AIK är en klubb i Solna inte Stockholm, för det heter väl Solna stad och då tillhör ni ju inte sthlm eller???

Vi e inte AIK för vi e Djurgårn och vi e mycket bättre vi e djurgårn och inte AIK!!!

Rock on boys...

Anonym sa...

Anonym: Hehe, det e jobbigt det där, eller hur? :-) Ditt minne sitter väl i förhuden i o med att en stor del av era meriter och historia kommer just från Råsunda i Solna, du vet väl att DIF har varit belägna där?

AIK som bildades på Biblioteksgatan började däremot spela på Råsunda 1937, som då var en del av Stockholm stad. Först tre år senare blev Solna en egen kommun. Hursomhelst, oavsett definition så ligger båda kommuner i Stockholms län.

Sen att DIF bildades av diverse white trash ute på Djurgården som inte hade råd att vara medlemmar i AIK sparar jag till en annan gång :-) True story.

Ta ta o väl mött den 28:e.

P.S. Det e bra att ni inser själva nu att ni inte e som storebror AIK. Första steget e alltid att inse det, bra där.

Anonym sa...

Anonym: Otippat att du skriver anonymt. Det är just så lillebrödernas supportrar framställer sig själva. Anonyma.

Maverick: Tack! Har letat efter liknande information. Svart på vitt, kallas det!

Maverick sa...

Pash: Ja, svart på vitt :-) Har oxx sökt efter en sammanställning en längre tid men inte hittat ngt. Så det var bara att sätta ihop det själv, knepigt då seriestystem o cuper frekvent har ändrats. AIK hade bäst info tillhanda medan lillebröderna var mer begränsade.

Hade egentligen velat ha med lilla silver o brons i tabellen oxå, får se om man orkar sätta sig in i det ngn gång. Var jobbigt bara att hitta alla allsvenska silver. Sen lämnade jag ute några kortvariga cuper från början av 1900-talet medvetet.

Anonym sa...

Ser fram emot den 28:e!
116 år av hat!
Torskar vi (vilket inte kommer hända) tar jag emot skit med öppna armar men när ni förlorat kommer jag fylla hela gnagarbloggen med hån!
Och för övrigt kan jag se att det finns viss mening med att kolla gamla fakta och se vilka som är numero uno. Men kort sagt är det här och nu som gäller! Alltid kul att aik vs DJURGÅRDEN rör upp stora känslor.
Totalt sett i alla sporter i Sveriges historia har DIF flest SM guld av alla klubbar! Men som sagt den 28:e är alla historia, just historia. Love yall

Maverick sa...

Airbob: Flest guld, räknar du in fickpingis, elefantpolo o andra storsporter då? :-)

Instämmer med att den 28:e så existerar inte historian. Inlägget var snarare för de supportrar som inte gjort sin hemläxa o slänger ur sig allt möjligt om "regimskiften". Här presenteras det iaf svart på vitt.

Väl mött den 28:e på Råsundaborgen. Black is back! :-)

Anonym sa...

Jo tack jag känner till mitt lags historia med hur de spelade på råsunda förr i tiden men det var då och vi snackar väl ändå nu tid för som det är just nu så är det DIF som är det riktiga stockholmslaget i och med att vi har vår hemma arena på STOCKHOLMS STADION som ligger placerad MITT i STOCKHOLOMS CITY och inte i någon jävla förort utanför sthlm. Så skippa allt jävla snack om hur ni spelade här och vi spelade där, hur det såg ut för 100 jävla år sen skiter jag fullständigt i för då var inte jag född iaf!!! Men vill ni hålla på och bete er som 5år gamla å hålla på med ert lillebror storebror grej så kör på annars så VÄX UPP FÖR HELVETE!!!

Anonym sa...

Anonym: Wooo, calm down, no need to get excited, eller det kanske e just vad det e? Det svider tydligen... :-)

"Everyone likes history so if you say that you don't like it is actually your own that you dislike" passar verkligen in på er i DIF.

Gällande ert s.k. "spader ess", att ni e det enda "riktiga Stockholmslaget" så hänvisar jag till tidigare inlägg. Med dina mätinstrument skulle ett lag som tex Manchester United inte tillhöra Manchester i o med att de spelar i Trafford som är en egen kommun fast som tillhör 'Greater Manchester', vilket kan liknas vid Stockholms län.

Hela debatten blir skev i o med att det har med politiska beslut att göra när arenor ska byggas. Lek med tanken tex Botkyrka eller Danderyds kommun e villiga att genomföra ett bygge av DIFs nya arena. See my point.

I ert fall och tillika Bajens så e ni inga storklubbar som har haft kraften att få igenom bygge av en ny arena (förän nu?). Den nuvarande arenadebatten e ju inte på ngt sätt ny. Så det e lätt för er supportrar att säga att ni VILL o alltid har VELAT spela på Stadion, vilket inte ledningen har velat, då ni e 'stuck with it'. Det e den bittra verkligheten för er gårdare, deal with it.

Avslutningsvis så kan du och jag fortsätta i all evighet. Så om du slutar ljuga om sanningen så ska jag sluta berätta om den för dej, då det märkbart e jobbigt för dej. :-)

Ta ta lillebror

Anonym sa...

Till att börja med om DIFs nya arena skulle hamna i SVARTSKALLE land botkyrka skulle jag sluta följa och hålla på DIF!!! Det ända i mina djurgårdsögon som är bra med stadion är att den ligger i city annars e det sveriges näst sämsta fotbollsarena efter nya ullevi!!! Men men inte konstigt att det här jävla skit landet och piss samhället ser ut som det gör när vi tjaffsar ett jävla fotbollslag!!! SÅ ALLA GNAGARE GRATTIS NÄR ÄR DET ÄNDA STOCKHOLMSLAGET!!!!! DIF OCH BAJEN NI E RÖKTA EFTERSOM DET FINNS SÅ MYCKET "HISTORIA" KRING DETTA SÅ TYVÄRR NI HAR JU INTE HELLER NÅGOT ATT GÖRA MED STHLM SÅ DÅ KAN VI JU INTE KALLA ER FÖR NÅGOT STHLMSLAG!!!! hoppas nu alla snorungar/gnagare blir nöjda nu när de fått vad de vill!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Anonym: Du ska aldrig skriva eller uttala dej i affekt, det vet du väl? Det säger nämligen mer om dej som person än vad du vill framföra.

När det gäller det du kallar "historia" så tror jag alla vid det här laget har förstått att det kom som en kalldusch för dej när du läste det, hela din fantasivärld måste ha rubbats. 'Cognitive dissonance' e termen för det.

Sen att du nu väljer en destruktiv approach, genom att försöka påstå att du och jag har diskuterat vilket som e det enda Sthlms-laget e ju helt befängt. Jag har aldrig påstått att varken Dif el. Bajen inte e Sthlms-lag, tvärtom. Jag utgår från vart klubbarna bildades kort o gott. Sen var deras arenor e belägna blir mer en funktion av politiska, ekonomiska o geografiska förutsättningar snarare än "där ska vi ha den".

Däremot använde jag ett hypotetiskt exempel om hur du, i o med att du propsar kring "att vara Sthlms-lag", skulle se Dif om de fick en arena i en grannkommun.

Ditt svar i allmänhet men kommentarerna gentemot Botkyrka kommun i synnerhet får ju än undra vad du tycker om följande herrar: Steve Galloway, Dr. Jones, Dembo, Kebba, Samuel Wowoah, Barsom, Stefanidis, Makondele, Qurinho, Stefan Batan, Lollo, Enrico, Babupa, m.fl. Antar att det blir liknande svar som de nynazister/rasister som e tillsammans med tjejer med utländkst påbrå, dvs. "nej, men hon är ju okej...". :-)

För övrigt så faller det ju på sin egna orimlighet när du framför kritik mot det svenska samhället men samtidigt utalar dej som du gör, dvs. du går ju inte direkt i bräschen för en förändring så att säga.

Att vi påstått "tjafsar" om ett fotbollslag får du stå för. Jag bemöter endast dina utläggningar. Givetvis påvisar ju den första meningen i din första kommentar vad du har för intention.

Anonym sa...

Kastar in handuken här! Jag fattar vad du menar med hela fotbollsgrejen, tänker inte lägga ner för mycket kraft att försvara mitt lag tills de har visat mig att de är värda att försvaras med tanke på senaste matcherna man sett! Och när det gäller den mer politiska delen känns det som att det är bäst att hålla käfft för min del! Nä nu går jag in i min fantasivärld igen och där finns det inga datorer så ha det bra gott folk... ;-)

Anonym sa...

tack för inlägget.
måste erkänna att det svider att dif tagit ett sm guld mer än AIK.

oxo förvånansvärt att vi bara har 5 vinster upp i inbördes möten

Anonym sa...

Anonym: Tackar för din medverkan, debatt och diskussion för frågan såväl som samhället i sig framåt snarare än att folk sitter tysta. Sen väcker ju AIK o DIF extra känslor :-)

Anonym2: You're welcome. Just antal SM-tecken e den enda punkten DIF ligger före oss på. Om man zoomar ut och ser över hela spektrat här så har AIK lett den siffran i 112/115 år. Det e först de 2 sista åren som DIF har gått om. Historia givetvis men det understryker att det bara e en tillfällig plump i protokollet... :-) F.ö. så kommer diffen i inbördes möten snart vara 7 vinster :-)

Anonym sa...

Heja Bajen kanske vore på sin plats här;)

Anonym sa...

Sir Wess: Så bajare har tillgång till Internet alltså? ;-)

Anonym sa...

Till att börja med placerade sig Djurgården inte 7 förra säsongen. Om än att det är en skitsak, men rätt skall vara rätt. De placerade sig 6! Så det så!

Att Aik Solna dessutom vägrar använda just Solna i sitt "namn" tycker jag är ganska märkligt, för inte kan en klubb enbart heta, Allmäna Idrottsklubben? Nä, tänkte väl det. Det finns för övrigt väldigt många klubbar i landet med förkortningen Aik, således borde även Aik Solna kallas just för Aik Solna.

Och den 28 visade sig bli en OTROLIGT skön dag. Och inte har det blivit sämre efter det heller, just nu 7 poäng och 9 plusmål, det hade aldrig en kaxig och upphaussad Aik-supporter trott inför säsongen. "Vi kommer vinna allt, vi har inte tappat någon spelare och värvat väldigt bra". Tillåt mig skratta!

(Brasklapp: Är dock lite orolig för de så kallade, "argentinska klasspelarna", de kan mycket väl få Aik på, om inte rätt köl, så åtminstone på slagsida.