torsdag 24 maj 2007

Svenska Cupen: IFK Norrköping vs AIK 1-0

AIK:s oförmåga att göra mål fortsatte under kvällen på Idrottsparken mot IFK Norrköping. Hemmalaget avancerade till den nästa omgången i Svensk Cupen då man stod för matchens enda mål i den 72:a minuten inför 5 282 på läktarna.

AIK som möter rivalerna Djurgården på måndag valde att låta talangerna Bengtsson, Åhman-Persson och Gerndt spela från start. Dessutom så matchade man ett nytt mittbackslås i Arnefjord och Vågan Rönning samt att andramålvakten Niklas Westberg, som vaktade målet i senaste cupmatchen mot Enköping, stod. Det bör nämnas att hemmalaget som hitills har gått obsegrat i Superettan och ser ut att, efter mycket om och men de senaste åren, vara tillbaks till fotbollens finrum även luftade laget. Hela 7 reservspelare spelade.

Matchen var trots allt jämn vilket kunde ses i antal skott, 16-16, och antal hörnor, 7-5 till AIK. Dock är AIK inte inne i något flyt där allt rullar på vilket dagens nederlag även understryker. Hemmalaget som är inne i ett stimm just nu vann just på det.

Noterbart är att samtliga stockholmslag har haft problem i cupen trots att dess tränare inför i år har uttalat vikten av att att på allvar satsa just på den. Djurgården åkte tidigare ut mot Gefle på straffar och Hammarby kunde med nöd och näppe avancera efter straffdrama mot Carlstad United (!).

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Japp, nu var det dags att kalla den för kalle anka-cup igen. :)

Men i ärlighetens namn så känner jag inte mycket för denna turnering jämfört med allsvenskan.

Att Jonsson sen knockade domaren ser jag som det bästa med matchen.

:)

Anonym sa...

Pash: Som jag skrev innan gällande proffsdomare, att om SvFF vill få upp statusen på Sverige i Europarankingen så bör man ta tag i den nationella cupen. Att man misshandlar den genom att låta cupmatcher flyttas fram o tillbaks, lack of structure!

Nej, det e serien som gäller även om jag inte nekar till att det hade varit trevligt att se vår fina cuphistorik från 90-talet o början av 2000-tal upprepas.

3 pinnar mot DIF gäller nu!