lördag 18 augusti 2007

Utlåning: Bernt Hulsker

Bernt "Hulken" Hulsker återvänder till hemlandet Norge då han lånas ut till Kristiansandsklubben IK Start. Det är oklart om det är ett standardlån eller lån med medföljande köpoption. Klart är iaf att Hulsker lånas resten av 2007s säsong.

Hulsker som likt ifjol var duktig på försäsongen har dragits med skadebekymmer, likt ifjol, och när han har fått chansen så har han inte tagit den. Chansen för att Bernt att ta en förstatröja såg stor ut då Miran Burgic gick sönder tidigt samt att unge Alexander Gerndt visade att han var just ung. Till följd av den skrala målfabrikationen så har AIK som bekant värvat argentinarna Mauro Ivan Óbolo och Lucas Valdemarin. Hulsker har sen deras inträde inte gjort en minut i den svartgula tröjan (även om till en början var småskadad).

Det har märkts på Norling och Novakovic i intervjuer då de omedvetet, eller medvetet (?), har talat om att man har fyra starka alternativ på forwardsidan. Underförstått argentinarna och brasilianarna. Lägg till skadade Miran Burgic som var given i början av säsongen.

Nu återstår det att se om detta handlar om ett lån för att "boosta" upp Hulskers självförtroende, som redan verkar var på uppåtgående då han omgående gjorde 2 mål för IK Start i en träningsmatch igår, eller om en framtida försäljning. Jag kan finna substans i båda scenariona. Hursomhelst så har Hulsker varit väldigt professionell då han enligt Norling aldrig har klagat under sin tid i "frysboxen" och har tränat lika hårt som när han var uttagen.

Nicklas Carlsson har tackat nej till spel i superettanklubben Sirius. BP ryktas vara intresserade och borde inte ligga långt borta då Carlsson spelat där tidigare.

Kristian Haynes ville has av Trelleborg. Dock så ville AIK ha för mycket för Haynes enligt TFF, som tydligen ville att AIK skulle betala halva Haynes lön. Återstår att se om en lösning nås.

Walid Atta och Kali Ongala är potentiella namn att gå från Väsby till AIK. Den tidigare har varit på provspel i år och den senare fyllde ut truppen när man spelade träningsmatcher på försäsongen.

Utländska klubbar tittar på Dulee Johnson, Tamandi och Wilton. AIK tittar på rutinerade mittbackar (bredvid Nisse) då Vågan Rönning verkar bli årets "Robert Johansson-värvning", dvs. knappt göra någon match innan man försvinner. Örebro SK har kontraktsförslag för båda ex-Örebroarna Tjerna och Rubarth om AIK inte skulle förlänga deras kontrakt.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: