onsdag 29 augusti 2007

Sälj inte guldet Gnaget!

Återigen figurerar rykten gällande att utländska klubbar är intresserade av våra spelare. I dagens sportbladet så är det en tysk klubb som ryktas vara intresserad av Dulee och vill ha honom innan transferfönstret som stänger på fredag. Detta är inte den första gången denna säsong det har talats om att Dulee är på väg bort, holländska klubbar har ryktesvis varit intresserade. Även Wilton har varit ryktenas man då ett flertal klubbar sägs vilja köpa loss honom.

Jag sitter nu och håller tummarna för att detta transferfönster ska passera utan att någon nyckelspelare lämnar klubben. Detta skulle betyda att vi får behålla vår trupp intakt resten av säsongen. Det är något som behövs nu när vi på allvar är med i guldstriden och har chans att gå vidare i UEFA-cupen. En eller flera försäljning/ar av nyckelspelare skulle kunna döda våra chanser omgående. Detta är även nackdelen med upplägget av den allsvenska säsongen. Det stora transferfönstret är inte när vi är off-season utan när säsongen spelas.

Ifjol låg Hammarby i toppen men sålde då sin talangfulle anfallare Björn Runström till Fulham. Ingen fullgod ersättare att komplettera Paulinho har hittills hittats. Hursomhelst så var försäljningen även en "förlust" av X antal poäng för Bajen i allsvenskan. Försäljningen av Tobbe Hysén till Sunderland lyfte inte heller direkt Djurgården. I år sålde Kalmar Ari och har inte varit sig lika efteråt. Återstår även att se hur förlusterna av Makondele och Markus Berg påverkar Gefle respektive IFK Göteborg kommande period. Det finns massvis med exempel på hur försäljningar av nyckelspelare har påverkat lagen efteråt negativt.

AIK fotboll är dock ett aktiebolag i första hand där det ekonomiska går före det sportsliga (vare sig man vill eller inte). Det vill säga om vinstmöjligheter dyker upp så bör man som bolag ta vara på dessa. Skyldigheten ligger gentemot aktieägarna snarare än medlemmar, årskortsinnehavare, etc.

Dulee och Wilton är två oerhört viktiga komponenter för att bibehålla vår segertrend, vilket mer eller mindre är ett måste för att vinna guld. Därför sitter jag håller tummarna för att AIK inte säljer förän efter säsongen. Dessutom räknar jag med att man tar bra betalt för båda dessa herrar samt att vidareförsäljningsprocenten är på en anständig nivå.

Silly season är inte på något sätt "silly" i Sverige, här kan den avgöra guldstriden!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ett konkret bud på X antal miljoner är väldigt lätt att värdera.
Men att inte sälja kan innebära Guld, UEFA-cup och nästa år CL-kval.
svårt att beräkna chanserna för detta men om det slår väl ut kan det innebära bra mycket mer avkastning att behålla stjärnor.
Ser man långsiktigt vore det idioti att inte tänka på det sportsliga just nu.

Cliff Hanger sa...

Alltid trevligt när bajenspelare får cred på en aik-blogg. :-) Men visst är det synd att Runan försvann.

Anonym sa...

Gambleputti: Instämmer till fullo. Nu hade vi tur att vi inte blev av med varken Dulee eller Wilton.

Cliff: Det har väl inte undgått ngn att se vilken betydelse Runström hade för Bajens offensiv i samspel med Paulinho. Det har inte varit sig likt efter det, inte minst i gårdagens deby mott oss... :-)