fredag 24 augusti 2007

Skattesmittarna on the transfer market

Man antog att IFK Göteborg som haft en hel del att göra med skattemyndigheten den senaste tiden skulle vara extra varsamma efter rättegångarna mot Stefan Selakovic, Mats Persson och Jan Nilsson.

Det har ryktats en längre tid att Tobbe Hysén är på ingång till klubben. Pappa Glenn gjorde ett numera okänt uttalande, när han åkte med Änglarna på bortamatch till Kalmar, där han inför klacken sa: "Tobbe är klar!". Något som dementerades av både klubb och spelare därefter.

Det visar sig dock finnas en anledning varför Tobbe inte är just klar. IFK vill vänta med att officiellt värva honom tills det att han har bott i England i ett års tid, vilket sker nu kommande period. Anledning: skattelättnad. Hysén, med gravid flickvän, är alltså kvar i England för IFK:s skull i dagsläget.

Nu är det inget lagbrott som IFK tvingar Hysén till, vilket var fallet med Selakovic. Däremot så är det ändå ganska vågat, imagemässigt, att nästan omgående efter rättegångar, gällande skatteförskingring, att hitta luckor i systemet. Man börjar undra över alla konstiga förfrågningar som medföljer när man blir värvad som spelare av IFK.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: