måndag 13 augusti 2007

Silly Season och Truppstatus 070813

Lite uppdateringar från föregående silly season och truppstatus.

Skadefronten
Markus Jonsson, Bernt Hulsker och Mats Rubarth är nu 100% återställda och behöver nu bara matchtempo. Özkan har sen innan återkommit till truppen och spelat gjort inhopp i de senaste matcherna. Endast långtidsskadade Miran Burgic är på skadelistan. Känns bra inför hösten!

Utgående kontrakt
Daniel Tjernström - Efter att Åhman-Persson försvann till danska Viborg så vill AIK förlänga.
Nicklas Carlsson - Först ingen förlänging sen en potentiell förlängning men med tanke på de senaste matcherna så känns det som man inte kommer förlänga.
Jimmy Tamandi - Man förde förlängningssamtal men sen hände ju "Tamandi-incidenten" så det återstår att se vad som händer.
Mats Rubarth - Kontrakt väntar för påskrift.

Rykten UT/IN
UT: Kristian Haynes blev avstängd efter att lämnat bänken och har uttalat sig om att han vill ha speltid. Förra klubben Trelleborg har visat intresse och förhandlar med AIK om en lösning.
UT: Wilton Figuiredo. Holländska agenter har varit på plats på Råsunda och nu senast ryktades de om att Manchester City med Svennis, men framförallt Hasse Backe, är villiga att köpa loss brassen för 25 miljoner.
UT: Bernt Hulsker har inte fått det att stämma i AIK. Han är just nu 6:e (!) forwarden då Gerndt fick spela i returen mot Glentoran. Herr Norling har berömt Hulskers inställning trots att han står utanför laget. I intervjuer med både Norling och Nebo låter det som att anfallaren inte kommer vara kvar nästa år. Holländska och norska klubbar verkar vara intresserade.
UT: Dulee Johnson har spelat bra på sistone men varit intressant, ryktesvis, under en längre period. Ryktades om att tyska Hamburger SV var beredda att ge 33 miljoner.
UT: Nicklas Carlsson ryktas lösas från sitt utgående kontrakt och gå över till grannklubben BP där han har spelat.
IN: Walid Atta från Väsby har varit på provspel. Beskrivs som en ung spelskicklig mittback.

Glöm inte att Nicklas Bergh, Per Karlsson, Brwa Nouri och Admir Catovic är utlånade. Den senare, som jag tror mycket på, har varit duktig i Väsby.

Inga kommentarer: