tisdag 6 november 2007

Förlust: Jimmy Tamandi

AIK:s ytterback Jimmy Tamandi lämnar klubben som bosman för Oslo-klubben FC Lyn. Pressansvarige Johan Wibäck säger att det är olyckligt då klubben hoppades på en förlängning.

Att Jimmy försvinner kommer kanske inte som en överraskning med tanke på den incident som skedde tidigare under säsongen när han ute i Stockholms nattliv hamnade i bråk med en supporter. Detta retade upp flera supportrar och det talades om han hade omöjliggjort sig för all framtid. Tack vare Rikard Norling, som tog Tamandi till nåder och såg till att han offentligt bad om ursäkt , så fick Tamandi en "andra chans". Undertecknad skrev dock att det utgående kontraktet troligtvis inte skulle komma att förnyas.

Jimmy Tamandi har följt upp den bra fjolårssäsongen med en än bättre säsong 2007. Han har, sett över hela säsongen, varit laget bästa ytterback och han har minimerat de tidigare patenterade misstagen. Misstag som var det sista kvarlevande från den tid då vi hade katastrofspelarna Thylander och Kibebe. Han har motbevisat mig om de kvalitéer han besitter, som jag trodde inte fanns, och hans prestationer i år och ifjol har varit på allsvensk toppnivå.

AIK har deklarerat uttåt, genom bland annat sportchef Ola Andersson, att man hoppades på en förlängning med Jimmy. Dock så blev det Oslo-klubben, i strid med andra norska och danska klubbar, som vann striden om honom. Förhandlingarna började tydligen tidigt, enligt Jimmy själv, då det var ett stort steg att lämna AIK. Han utesluter inte att återvända till allsvenskan efter sejouren i Norge. AIK och Malmö FF är de enda alternativen då.

Jimmy Tamandi har spelat i AIK under två sejourer, 2002-2004 och 2005-2007. Totalt har det blivit 141 matcher i den svartgula tröjan och 3 mål. Förutom Daniel Tjernström och Mats Rubarth så var Tamandi den med flest matcher i AIK i årets trupp.

Även om jag inte har varit någon större fantast av Tamandi så känns det ändå lite bittert att han lämnar klubben när hans karriär "peakar". Att vi under ett par år har stått ut med hans berg-och-dalbanespel för att se honom försvinna när han äntligen verkar ha utvecklat en hög lägstanivå.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: