tisdag 6 november 2007

Förlust: Nicklas Carlsson

Det har stått klart sen snart ett halvår tillbaka att Nicklas Carlsson inte skulle få förlängt förtroende i AIK. Motiveringen löd att Carlsson inte var tillräckligt bra på fötterna i uppspel men att han enligt Norling&Novakovic tillhörde topp 3 på allt annat.

Carlsson
som är en spelartyp som publiken lätt tycker om har dock bitit ihop. Istället för att gråta ut i media och baktala klubben, som en viss Dulee Johnson gjorde ifjol, så har han kört på som vanligt under träningarna, vilket ledarstaben har vittnat om, och gjort det han har betts om när han har fått chansen. Han har till och med hoppat in som anfallare i en match.

Nicklas Carlsson
eller Mr. 100% Professionell som jag tidigare har kallat honom här tillhör en spelartyp som AIK traditionellt har byggt lagen kring. En annan har hoppats att Herr Norling skulle ändra sig med tiden och erbjuda Carlsson kontrakt, likt han gjorde med Tjerna. Tyvärr visade det sig inte bli så. Det verkade i slutet av säsongen som att det skulle bli en utländsk klubb och liga som skulle bli fallet för Carlsson 2008. Istället så slog bomben ner, dagarna efter allsvenskans slut, att IFK Göteborg blir ny klubbadress dit han nu går gratis. Det känns konstigt att ha den spelare kanske med störst hjärta för klubben i IFK Göteborg. Man hade hoppats Nicklas hade stuckit utomlands så man hade sluppit se honom spela mot AIK i allsvenskan. Nu blir det inte så utan det är bara att lyckönska honom i 28 av de 30 allsvenska matcherna nästkommande säsong samt konstatera att IFK-fansen har fått en behållning framöver.

Nicklas Carlsson
kom till AIK 2005. Det många inte vet var att han själv tog kontakt med klubben, för att ytterligare bevisa hans svartgula hjärta, i förhoppning att spela för AIK. Att han ville spela för sin fars gamla klubb AIK var även något han meddelade sin dåvarande klubb Århus. Han lämnade Århus och Danmark som bosman och hjälpte AIK upp från superettan. Han stod bland annat för de båda målen i 2-1 matchen mot Västerås där avancemanget till allsvenskan säkrades. Under comebackåret i allsvenskan var han ordinarie i mittlåset bredvid Niklas Sandberg i det lag som vann stora silvret. Totalt blev det 77 matcher i den svartgula tröjan och 11 fullträffar. Det är kanske hans patenterade punktmarkeringar som bäst kommer att kommas ihåg för. Tack för allt Nicklas!

Andra bloggar om:
, , , , ,

Inga kommentarer: