onsdag 21 november 2007

"Lill-Zlatan" vill till AIK

Sportbladet publicerade nyheten om att framtidens Zlatan som går under namnet Edis Djugumovic talade positivt om AIK.

Edis är 16 år gammal och är likt Zlatan från den problemfyllda Malmöförorten Rosengård. Anfallaren har varit given i pojklandslagen den senaste tiden och hans unika kvalitéer har öppnat ögonen på de allsvenska föreningarna. Dessutom har han varit nere, tack vare den riktige Zlatan, och tränat med Inter Milan.

Enligt Sportbladet så är AIK och Helsingborg de klubbar som följt talangen närmast. På en direkt fråga om vilken klubb han föredrar svarar Edis att det är AIK och att han likt sin förebild Zlatan gärna etablerar sig i Sverige innan han flyttar utomlands.

AIK:s nye chefscout Björn Wesström bekräftar att man sjävlklart har koll på Edis Djugumovic men säger samtidigt att man redan har den bästa talagen, i samma årskull, i AIK, nämligen Viktor Lundberg. Han påtalar även om att agenter gärna tar hjälp av media för att trissa upp intresse kring sina spelare.

Det återstår att se om "lill-Zlatans" och AIK:s vägar möts.

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande att se utvecklingen av detta.

Viktor Lundberg? Nytt namn för mig..

Anonym sa...

Pash: Yes, blir spännade att se, känns som att en eventuell värvning till juniorlaget snarare än A-laget i dagsläget.

Viktor Lundberg är hetaste talangen, enligt Wesström, bland 92:orna och han var bland annat med i det lag som vann junior-SM tidigare i år.