onsdag 7 november 2007

Bojan Djordjic in?


Den eviga talangen Bojan Djordjic verkar vara på väg till AIK.

Djordjic, som sen länge varit uttalad AIK:are, har brutit med sin nuvarande klubb Plymouth Argyle. Detta till följd av en schism med tränaren. Klubbledningen, som Djordjic haft bra relation med, märkte detta och valde att släppa Bojan med full lön. Plymouths fans är besvikna på tränaren som utan någon anledning valde att bänka lagets bäste spelare, dvs. Bojan.

Bojan Djordjic är det eviga ungdomsproffset. Efter en handfull matcher i BP så värvades han blott 17 år gammal till storklubben Manchester United 1999, året som klubben vann trippeln. Under sina sex år i klubben hann det bara bli två matcher med A-laget. Som 18-åring fick han dock priset som "Talent of the Year". Mestadels av tiden i United var han utlånad till klubbarna Sheffield Wednesday, Århus och Röda Stjärnan där han fick speltid. 2005 gick han till Glasgow Rangers där det bara hann bli ett par matcher innan skador satte stopp. Istället för fortsatt spel på Ibrox blev det ny klubbadress i Plymouth dit han gick på free transfer samma år.

Bojan, som vid flera tillfällen påpekat sitt supporterskap för AIK samt att han en dag drömmer om att dra på sig AIK-tröjan, letar nu ny klubbadress. Han befinner sig hemma i Stockholm och tränar med tillfället med hans fars lag Vasalund. Han har träffat Ola Andersson samt tränarstaben i AIK angående en framtid i klubben. Det sägs även att en bundesligaklubb har aviserat sitt intresse för Djordjics tjänster. I Sportbladet för två veckor sen förklarade dock vänstermittfältaren att det är AIK som ligger närmast till hands.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: