onsdag 7 november 2007

Förlust: Bernt Hulkser

När AIK lånade ut Bernt "Hulken" Hulsker till norska krislaget IK Start så skrev undertecknad att det förmodligtvis var sista gången vi såg Bernt. Att utlåningen med stor sannolikhet skulle rendera i en transfer, förutsatt att inga svåra skador skulle inträffa eller katastrofala insatser från honom skulle bli fallet.

Bernt nätade direkt i IK Start och var en starkt bidragande orsak i laget uppryckning. Det var inte så förvånande att den norska klubben ville förlänga med honom. Att det finns alltför många alternativ framför honom i dagens AIK gjorde att han inte behövde någon betänketid. Det är ännu oklart hur mycket AIK fick för Hulsker.

Bernt Hulsker kom till AIK inför 2006. Det blev 22 matcher och 4 mål under debutsäsongen. Dock så gick han från ordinarie i anfallet bredvid Wilton till att se sig passeras av nyförvärven Daniel Mendes och Miran Burgic. Under 2007 så spelade han ett par matcher innan argentinarna värvades samt när Burgic var skadad.

Även om Hulsker aldrig riktigt blomstrade ut under sin tid i AIK så har han alltid hållit flaggan högt, varit 100% professionell samt jobbat hårt på träningarna. På sätt och vis tycker jag att han aldrig fick den där riktiga chansen i klubben då han delvis placerades ute på kanten en hel del under sin debutsäsong. I år så fick han sin "chans" när laget i helhet gick dåligt vilket var otacksamt som anfallare. Dock så är det bara att konstatera att det i nuläget finns en halv skolklass till anfallare som går före Bernt i konkurrensen om plats i AIK:s startelva.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: