onsdag 7 november 2007

Allbäck till AIK?

Tidigare i somras ryktades det kort om att landslagsspelaren Marcus Allbäck var på väg till AIK. Allbäck gick då ut och dementerade nyheten och sa att han hoppades på fortsättning i FC Köpenhamn.

Nu har ryktena kring Allbäck börjat florera igen och huvudfrågan handlar om hur länge han blir kvar i Danmark. Detta då man som utlandsproffs i Danmark inte behöver fulltaxera under de tre första åren. När denna tid går ut så brukar många spelare söka sig vidare då den monetära aspekten i att tjäna mer pengar i Danmark försvinner. Tobias Linderoth försvann i detta läge till Turkiet (även om detta var ett rent avancemang klubbmässigt). Allbäck hamnar i den situationen efter årets säsong och spekulationerna om att återvända till Sverige för 34-åringen har därför intensifierats.

Hans ursprungliga klubb, Örgryte IS, befinner sig i Superettan och kan först vara allsvenskt 2009, förutsatt att man kvalificerar sig nästa år. AIK har varit intresserade av Allbäcks tjänster tidigare. Faktum är att man har varit väldigt nära, i slutet av 90-talet, att signa honom. Allbäck skulle flyga upp till Stockholm från Göteborg för att gå över samt signera kontraktet men stannade istället på Landvetter då han fick kalla fötter. Tidigare sportchefen Stefan Söderberg har vid ett par tillfällen uttryckt Allbäck som hans drömvärvning om han fick välja en valfri, inom realistiska mått mätt, spelare att komplettera AIK.

AIK och Elfsborg är de klubbar som nämnts i samband med en eventuell flytt tillbaks till Sverige och allsvenskan för Allbäcks del.

Marcus Allbäck
har spelat 68 landskamper för Sverige och gjort hela 29 mål.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Allbäck - Ja, tack!

Anonym sa...

om han kommer till sverige så blir det elfsborg...