fredag 21 september 2007

Boa tillbaka?

När AIK var nere i Israel och spelade europeisk cupmatch mot Hapoel Tel Aviv passade en gammal AIK-bekanting att hälsa på under förberedelserna.

Derek Boateng kom förbi AIK:s träning och hälsade på sina gamla lagkamrater. Det var under fjolårssäsongen som Boateng lämnade för Beitar Jerusalem. Efter en trög start, likt hans tid i AIK, så har han varit en av lagets mest tongivande spelare. En viktig kugge. Däremot så verkar han sakna AIK, fansen och Stockholm när han pratade med den svenska journalistkåren. Han sa att han förhoppningen är att återvända till AIK och två år nere i Israel nästan är nog.

Hans påstådda saknad gjorde sig inte mindre när han lattjade runt med sin gamla polare. Hans relation till Rikard Norling är även speciell då Norling verkligen trodde på honom och gav honom fullt förtroende. Det ledde både till en VM-biljett i Ghanas landslag och proffskarriär med miljoner i Israel.

Fotbolldirekt.com har tydligen tagit kontaktat representanter för Beitar Jerusalem för få en kommentar gällande Boatengs uttalanden. En talesman säger kort och gott att Boateng inte ska någonstans samt att det är skitsnack att han inte skulle trivas i klubben.

Sportchef Ola Andersson kommenterar Boateng i positivt men erkänner samtidigt att steget är stort att köpa loss honom. Men allt är möjligt menar Andersson.

Åtestår att se om Boateng återvänder en dag. Han är en perfekt ersättare till personen som ersatte honom och som AIK inte får behålla allt för länge till, nämligen Dulee Johnson.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: