tisdag 18 september 2007

Ex-Gnagare sänkte DIF

Efter att samtliga topplag hade kryssat i den 21:a omgången så hade serieettan Djurgården chans att rycka i tabellen. Man kunde få ett försprång på hela 3p vid en vinst hemma mot tabelljumbon Trelleborg. Ett smart spelande, efter sina resurser, Trelleborg tog istället ledningen och klarade oavgjort på Stockholm Stadion. Målskytt var Erik Sundin som har den fina äran att ha AIK som moderklubb. Så att sänka Djurgården kanske räckte som motivation. Att det är Sundins gamla hemmaarena, då han tidigare spelade i Café Opera, kanske även spelade in.

Kristian Haynes som tidigare i år gick tillbaks till Trelleborg efter en 2,5 årig sejour i AIK var glad efter matchen. Glad åt poängen till sitt lag men även att han/de hade hjälpt AIK. Se Haynes kommentarer efter matchen här. Får hoppas på att han blir inbjuden till en eventuell guldfest senare i höst. Haynes byttes in och kämpade hårt under sin tid på planen.

Mattias Thylander är en spelare som jag hade väldigt, väldigt svårt för under hans tid i AIK. Tillsammans med Kibebe och den gamla Tamandi (det är en ny vi ser nuförtiden spelmässigt) var de ständiga orosmoment i backlinjen. Jag tänker inte snöa in mig på det mer utan konstaterar att det måste vara en annan (obs! spelmässigt) Thylle som återfinns i Trelleborg. Han var den som sprang mest på plan och var en stor del i att poängen säkrades.

I och med det oavgjorda resultatet så leder Djurgården med 36p, istället för potentiella 38p, före Elfsborg och AIK på 35p. Derbyt blir nu än mer intressant den 24:e. Tack för det Trelleborg!

För övrigt, mindre än 10 000 i publik på Stockholms Stadion när Djurgården är med i guldstriden...

Inga kommentarer: