fredag 28 september 2007

Poteniell utgång av All(a-slår-alla)svenkan

Allsvenskan är rekordjämn (vilken den har varit ett bra tag) och det är inget lag som rycker i tabellen. Mellan IFK Göteborg på förstaplats skiljer det bara 4p till Hammarby på 7:e. Der ser nu, med endast 4 omgångar kvar att spela, ut som att det hela avgörs i den sista omgången och att det kommer vara mer än två lag som gör upp om guldet.

1968 så gjorde hela 5 lag upp om guldet i den sista omgången. Tabellen slutade med att 4 av dem låg på 27p och målskillnad fick skilja dem åt.


Om man räknar på årets allsvenska lags återstående matcher så är det inte omöjligt att vi i år får ett liknande scenario. Det finns 12p kvar att spela om.

Säg att AIK vinner nu på söndag hemma mot GAIS för att sedan bortaslå Trelleborg. Dock får man problem mot IFK Göteborg hemma och förlorar men tar full pott mot Kalmar i sista omgången. Med andra ord, man tar 9/12p och slutar på totalt 45p.

Djurgården börjar med att slå Örebro hemma för att sedan kryssa i den svåra bortamatchen mot Gefle. Oavgjort blir det även på Örjans vall i omgången efter när man gästar Halmstad. I slutomgången tar man revansch på BP och vinner. Totalt tar man 8/12p och slutar på 45p.

Regerande mästarna Elfsborg kör över Brommapojkarna här näst för att sedan rada upp segrar både mot Halmstad och Örebro. I slutomgången så låser sig spelet och lyckas bara få oavgjort mot ett redan avhängt Malmö. Totalt tar man 10/12p och slutar på 45p.

IFK Göteborgs storförlust i cupfinalen påverkar den närmaste tidens spel. Segrar uteblir till en början mot ett frenetiskt spelande Hammarby och i bortamötet mot Malmö. Oavgjort i båda matcherna innan man, som tidigare nämndes, slår AIK. I sista omgången så bär ett Ullevi fram laget till ytterligare 3p. Slutsumma är 8/12p och totalt har man då 45p.

Cupvinnarna Kalmar har hittat formen och raddar upp tre rakar segrar mot Malmö, Örebro och Brommapojkarna. I slutomgången får man som sagt stryk av ett AIK som bärs fram av sitt stora bortafölje. Man tar 9/12p och slutar på 45p.

Inga omöjliga eller för den delen orealistiska resultat. Hursomhelst så får vi fem lag på 45p och målskillnad avgör...

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: