onsdag 26 september 2007

Mendes knäskadad

Daniel Mendes hann bara vara inne på planen i 5min under måndagens derby mot Djurgården. I en kamp med Mattias Jonson så sträckte Mendes ut ena benet. Knäet sa ifrån och efter att ha blivit liggandes en stund så bars han ut på bår. Han kom aldrig in igen.

De första rapporterna tyder på att det är ett uttänjt inre ledband i knät. Med andra ord en skada som pekar indikerar en rehabiliteringstid på minst en månad. Med stor sannolikhet så är det alltså färdigspelat för Daniel Mendes i år. Herr Norling bekräftar dessa uppgifter i dagens Expressen.

AIK som bara för någon månad sen hade ett överskott på anfallare står nu plötsligt utan riktig backup för den argentinska duon när man går in i det absoluta slutskedet av säsongen med guldstrid och UEFA-cupspel. Här är en kort summering av våra anfallare:

Miran Burgic - Långtidsskadad
Admir Catovic - Utlånad till Väsby United
Wilton Figueiredo
- Såld till Al-Rayyan Sports Club (Qatar)
Alexander Gerndt - Disponibel
Bernt Hulsker
- Utlånad till IK Start (Norge)
Daniel Mendes - Skadad
Mauro Ivan Óbolo - Disponibel
Lucas Valdemarín - Disponibel

Som ni ser så är mindre än hälften av de anfallare som representerat klubben 2007 disponibla för spel i avslutande matcher. Bakom givna Óbolo och Valdemarín återfinns endast gröngölingen Alexander Gerndt som har 2 allsvenska matcher i bagaget. En skada, eller bara en avstängning, på någon av våra argentinare är väldigt känsligt just nu. Det är oklart om det finns någon option för att återkalla Hulsker och Catovic från sina nuvarande utlåningar.

En annan tanke är att Mats Rubarth kan hoppa in som anfallare. Han stod för 10 mål under 2003. Herr Norling har även spelat Kenny Pavey som anfallare tidigare när det har krisat sig. Dock har det inte funkat så bra och nu när även Özkan är skadad ska det nog mycket till för att flytta Pavey från sin högerkantsplats.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: