tisdag 4 september 2007

Nyförvärv: Kevin Walker

Många AIK:are, däribland undertecknad, satt och bet på naglarna i fredags när transferfönstrets sista dag genomleds. T-Bone sammanfattade känslorna och dagen i stort på bästa möjliga sätt i hans krönika "F5, F5, F5, F5 och F5"Östra Filosofers Sällskap.

Under veckan hade det ryktats om att ett utlandsbud på Dulee Johnson skulle komma innan fönstret stängde. Dessutom så har vår formtoppade brasse Wilton haft en del intresse kring sig, som egentligen började samma dag han skrev på för AIK. Hursomhelst så stängde fönstret utan någon försäljning och undertecknad, som tidigare förra veckan skrev "Sälj inte guldet Gnaget!", pustade ut.

Däremot så visade sig att AIK och sportchef Ola Andersson trots allt inte kunde hålla sig ifrån transfermarknaden, så där på sista dagen innan höstmörkret på allvar presenterar sig. Strax innan lunch började det ryktas om att Örebro SK:s talang Kevin Walker var på igång till AIK. Första tanken som slog var att det handlade om ett rykte, likt när AIK i somras skulle genomföra ett dubbelbyte där då haussade BP-spelarna Gutersam och Albin Ekdal skulle bytas mot Arnefjord och Mendes. Dock så kändes det som att kunde finnas substans i "Walker-ryktet" då Herr Norling delade tränarsysslan med just Patrick Walker i GIF Sundsvall tidigare. Patrick Walker är som bekant Örebros förra tränare, som fick gå efter förlusten mot AIK, och även far till Kevin. Efter att inledningvis nekat att kommentera så uppgav Örebro SK, och senare AIK, på sina hemsidor att övergången var ett faktum.

Att Kevin lämnar Örebro är ingen högoddsare. Dels i och med att hans far fick sparken som tränare (tänk Martin Åslund och Sanny Åslund 2004) men även för att nye tränaren Urban Hammar omgående flyttade honom från A-truppen till talangtruppen. AIK var observanta och utnyttjade situationen. Då Walker endast hade 2 månader kvar på sitt kontrakt, som dessutom var ett lärlingskontrakt, så antas det att AIK inte behövde betala någon transfersumma.

Värvningen av pojklandslagspelaren Kevin Walker är ytterligare ett steg i att spetsa AIK:s U21-lag/Väsby United. Från Ola Anderssons sida var det nog viktigt att visa att man även satsar långsiktigt med sin talangverksamhet efter supervärvningarna av Ivan, Valdemarin, Monsalvo och Nisse. Framförallt efter att Robert Åhman-Persson valde att gå till danska Viborg (!) i somras. Värvningarna av både Walker och Escobar understryker detta faktum.

Walker har hittills i år spelat fyra matcher, varav en från start, i Örebrotröjan. Under fjolårets säsong i superettan blev det dessutom två inhopp. Han har 18 P-landskamper på meritlistan. Han ansluter till Väsby United omgående.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: