lördag 15 september 2007

Tjerna förlänger

Lagkaptenen Daniel "Tjernkraft" Tjernström och AIK meddelar att de har kommit överens om en kontraktsförlängning. Det nya kontraktet sträcker sig över 2009, dvs. ett 2-årskontrakt. Med andra ord så seglar AIK-skeppet vidare med Norling som kapten och Tjerna som förste styrman.

Det talades tidigare under säsongen om att det gick tongångar i AIK som gjorde gällande att det skulle bli kaptenens sista säsong i AIK. Detta då man istället skulle ge Åhman-Persson ökad speltid kommande säsong centralt på mittfältet. Tjernströms förra klubb Örebro SK påvisade intresse och klargjorde att båda AIKs ex-ÖSK:are, Tjernström och Mats Rubarth, alltid var välkomna tillbaka. Åhman-Persson valde dock att lämna AIK för Viborg i somras. Tjerna, som likt Nicklas Carlsson hållit huvudet högt, har vi upprepade tillfällten förklarat att han helst ser en förlängning med AIK.

AIK verkar ha gjort en helomvänding gällande en förlängning med Tjerna om man utgår från att det som beskrevs innan är/var sant. Hursomhelst har nog fansens röst, som vill ha Tjerna kvar, inte missats av de ansvariga.

Personligen så är jag glad över att Tjerna förlänger. Han besitter en rutin och kan klubben AIK. Det är viktigt att ha några sådana spelare i varje lag. Såna som har varit med i med- och motvind under en längre tid. Däremot så ser jag inte Tjerna som en startelvespelare kommande säsonger, vilket jag hoppas att han inser och även är vad AIK klargjort. Han är, likt Thomas Lagerlöf under hans sista år, en spelare som kan hoppa in och fylla i. En ovärderlig backup, framförallt under när det är mycket matcher men även om en snabb försäljning av någon ordinarie mittfältare blir fallet. Jag tror, och hoppas, att Nils-Eric Johansson tar över kaptensbindeln på sikt.

Tjerna som kom till AIK 1999 och som har spelat 268 matcher i den svartgula tröjan säger: -Jag är stolt och glad över att vara kvar i AIK och ser fram emot att fortsätta spela inför AIK-publiken, säger Daniel Tjernström.

Övriga spelare med utgående kontrakt är Jimmy Tamandi och Mats Rubarth. Det sägs att klubben har inlett förhandlingar med båda dessa. Detta är ej fallet med Nicklas Carlsson.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: